Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha tegyük fel nem fizettem a...

Ha tegyük fel nem fizettem a TB-t munkanélküliként évekig, azt behajthatják rajtam ingatlan / tárgyak elvételével?

Figyelt kérdés

2023. szept. 3. 06:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A kérdező kérdéséből kiindulva, van vesztenivalója, plusz feltételezhető, hogy fog még életében legálisan dolgozni, amiből simán behajtható lesz az összeg utólag is. Nem véletlenül minősítették adóvá. Ismerősömék 8 évig éltek külföldön, mikor visszaköltöztek és bejelentkeztek újra a TB rendszerbe, már kapták is a közel félmilliós csekket az elmúlt 5 év elmaradt TB miatt(5 év az elévülés)

A hajléktalan dolog tök más. Ha semmid nincs, vesztenivalód sincs. Egyrészt. Másrészt meg egy bizonyos jövedelem alatt lehet kérni mentességet, amit évente meg kell újítani. Én is volt hogy 2 évre megkaptam, pedig volt 3 gyerekem, férjem, saját lakásunk, viszont a perfőbe beleestem.

2023. szept. 7. 04:53
 12/12 anonim ***** válasza:
38%
Rengeteg ingatlant árvereznek el nap mint nap. Nyilván nem csak TB tartozás miatt, de ezen szerintem felesleges itt vitatkozni. Teljesen nyilváánvaló, hogy akin lehet, azon behajtják. (A közös költség tartozás is simán ráterhelhető egy ingatlanra.)
2023. szept. 7. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!