Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 3 havi munkabèrt akar a...

3 havi munkabèrt akar a munkáltató visszakapni? Köteles vagyok kifizetni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelezte ma a munkáltatóm, hogy valamit rosszul számoltak el, több fizetést kaptam, mint ami járt volna, ezért 3 havi munkabèrt vissza kellene utalnom. Ezt követően majd levonják a többletet és vissza kapom, ami alapvetően járt volna. Nekem eléggé furcsának tűnik a helyzet. A különbözetet oké,hogy visszafizetem, na de 3 havi bèrt könyörgöm?! Ahogy utána olvastam eleve ott a 60napos határidő, másrészt ilyet sehol nem találtam,hogy a teljes bért kellene visszautalnom. Hozzáteszem, nem tudtam,hogy többet kapok,mint ami járna, ugyanis gyeden vagyok itthon, bérpapírt sem láttam január óta. Az utalásoknál pedig számomra nem volt jelzésértékű az összeg,amit kaptam. A kérdés tehát, hogy követelheti e a 3 havi bèrt a munkáltató, S nem csupán a túlfizetés összegét?

Köszönöm ha segítesz!

#téves #Visszakövetelès
2023. aug. 23. 21:14
1 2
 11/16 xswerdy ***** válasza:
100%

úgy értik a más jogcímet, hogy nem munkabérként számfejtették, és utalták az összeget? Nyilván a könyvelésben javíthatják, az utalás jogcíme nem igazán zavar senkit, inkább neked lehet problémás, ha pl. a bankodnál a számlacsomagod akkor kedvezményes, ha adott összeg "munkabér" címen jön. De ezt meg tudod nézni a számlakivonaton, hogy úgy jött-e.

Ha a cég ragaszkodik hozzá, hogy az utalás végül helyes jogcímen menjen, akkor amit az előző javasolt, utalja először ő a jó összeget. Meg küldje el a bérjegyzékeidet is.

2023. aug. 25. 10:12
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Na az a bérszámfejtő, aki ezt mondta neked, nyugodtan vegye a kalapját.

Teljesen mindegy, hogy milyen jogcímen számfejtették, ez abszurd. Saját berken belül intézzel el a jogcímeket, neked ehhez semmi közöd. Amit visszakövetelhet, az kizárólag a valós és téves bér közötti különbözet.

A többi majd ő könyvelgesse oda, ahova kell. Magánügy...

2023. aug. 25. 20:04
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon sok válasz érkezett, ez meg is erősített abban, hogy amint kapok valami hivatalos papírt is, könyvelő segítségét is igénybe veszem, talán az ő szava az enyémmel szemben többet ér majd. A munkáltatóm adta át egyébként ezeket az információkat, vele nem voltam hajlandó vitába menni, mert csak a saját igazát hajtottam. Még rá is kérdeztem,hogy a MÁKnál nem lehet ezt megoldani, ilyen létezik?! De ugyanaz a válasz. GYEDre kellett volna venniük az önkormányzatnál a CSED lejárta után, de helyette munkabérkènt szamfejtettèk a kiutalt összeget, papíron dolgoztam...
2023. aug. 26. 07:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy ez közigazgatás?

HOPPÁ! Akkor el tudom képzelni a fenti szitut, ugyanis a közigazgatásban különböző költségvetési számlákat érintenek a különböző kifizetések, és egyébként is agyonbonyolított, rugalmatlan az egész rendszer.

Nyilván az ügyintézőnek egyszerűbb lenne az, amit kér, de a vele szemben lévő logikus lépések ott is megoldhatóak ugyanúgy, ahogy a versenyszférában. Csak akarni kellene.

Volt, hogy bért számfejtettek nekem is, pedig táppénzt kellett volna. Mikor kiderült, a következő havi bérszámfejtési papíron végigrongyolták az eltéréseket és aszerint kaptam már a következő havi bért. Nem kérték, hogy fizessem vissza a bért, majd megkapom táppénzként a jó összeget. Összehozták. Ott volt akarat...

2023. aug. 27. 05:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Egyelőre még mindig nem vagyunk előrébb, várom a következő lépésüket.
2023. aug. 28. 12:46
 16/16 A kérdező kommentje:
Kaptam egy kivonatot(?), dokumentumot, egy bizonyos összeggel, ami nekem sem és az általam az ügyben felkért könyvelő számára sem jött ki semmilyen számolás alapján. Továbbá egy számlaszám van rajta és hogy ki állította ki azt a papírt A részemre.A könyvelő tanácsára levelet fogok írni felsőbb vezetők felé.
2023. szept. 1. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!