Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyire jogos az ha velem...

Mennyire jogos az ha velem akarja a munkáltató kifizettetni a NAV-os büntetést?

Figyelt kérdés
Ellenőrzésünk volt a héten és nem adtam nyugtát. Viszont nyilván nem magamtól találtam ki hogy egy-két dolgot nem ütünk be a pénztárgépbe. Igen, igen tudom hogy hülye voltam én is. Nem kellett volna belemenni. De a lényeg hogy velem akarja majd kifizettetni a büntetést ami valószínűleg nem kevés pénz lesz. Le akarja vonni a fizetésemből. Ilyenkor tudok valamit tenni?
2023. jún. 30. 14:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%
Nem jogos ha ezt ő kérte, és a haszonélvezője ő maga volt. Gondolom a te fizetésed nem lett több ha nem adtál számlát. Én hazavinnék valamit a boltból ha le akarná vonni a fizetésemből büntetés összegét.
2023. jún. 30. 14:28
 2/14 anonim ***** válasza:
72%

LOL, jó lenne még a NAV büntit megfejelni egy vagyon ellenes bűncselekménnyel. Okos tanács. Feleségét ne rabolja el váltságdíjért?

Ha ő kérte, hogy ne üssetek be ezt-azt, akkor viselje ő a büntetést. Ha valami egyéb mutyi volt, akkor pedig ne.

2023. jún. 30. 14:36
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem érdemes okoskodni, meg lopni.

Ez a tanulópénz...

2023. jún. 30. 14:37
 4/14 A kérdező kommentje:
Természetesen nekem semmi hasznom nincs abból hogy nem ütök be valamit. Lopni nem akarok semmiképpen csak az érdekelne hogy hivatalosan tud e a fizetésemből levonni emiatt?
2023. jún. 30. 14:41
 5/14 anonim ***** válasza:
52%

A szomorú helyzet az, hogy jó eséllyel simán letilthatja a fizetésedből, a törvény szerint erre joga van. Mivel az, hogy ő mit mondott, sehol nincs meg, viszont az, hogy miattad kapott büntetést, tagadhatatlan, így jogilag kártérítési kötelezettséged van. A törvény szerint ha a munkavállaló "előre látja magatartása lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában", azzal súlyos gondatlanságot követ el, és a teljes összegre (ami a gondatlanságból ered) kártérítési kötelezettsége van.

Az, hogy ebből neked nincs hasznod, nem jelent semmit, hiszen mondhatja, hogy hasznod nincs, csak lusta disznó voltál azt a kis pluszmunkát megcsinálni, amit a gépbe beütés jelent.

Ezért nem kell az ilyen mutyi szarokba belemenni, mert az ostor mindig azon csattan, aki konkrétan megteszi a dolgot, és a "Józsi mondta", meg a "Béla kérte" senkit nem fog érdekelni, amikor mondjuk bíróságra kerül a dolog.

2023. jún. 30. 14:49
 6/14 anonim ***** válasza:
36%

Próbáld vele e-mailben úgy lekommunikálni, hogy beismerje, hogy ő kért erre. Kinyomtatod a beszélgetést, meglobogtatod előtte, hogy ha lemeri vonni a fizudból, annak a következményei lesznek.

Amúgy be voltált jelentve rendesen? Mert azzal is rálehet ijeszteni, hogy ha a bejelentéseddel is "játszott"

2023. jún. 30. 14:52
 7/14 A kérdező kommentje:
Heti 40 órára vagyok bejelentve de sokkal többet dolgozom. Aminek szintén nincs nyoma sehol mert hamisítják a jelenléti ívet :( Szóval akkor összességében megszívtam elég rendesen
2023. jún. 30. 14:56
 8/14 anonim ***** válasza:
51%
7 Sajnos igen. Ezért rossz eltérni a szerződéstől, mert akkor nem véd a törvény, másik jóindulatán, becsuleten múlik, hogy kifizet, hogyan kezel.
2023. jún. 30. 15:47
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

Bekapcsolt diktafonnal beszélgess el vele megemlítve hogy az ő utasítására “nem ütöttél be egy két dolgot”, és hogy akkor mostantól már másképp legyen, vagy továbbra is fennáll ez a korábbi szóbeli utasítása.

A hangfelvétel segíthet elkerülni a levonást

2023. jún. 30. 16:13
 10/14 A kérdező kommentje:
A hangfelvétel jó ötlet! Köszönöm a válaszokat.
2023. jún. 30. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!