Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyire jogos az ha velem...

Mennyire jogos az ha velem akarja a munkáltató kifizettetni a NAV-os büntetést?

Figyelt kérdés
Ellenőrzésünk volt a héten és nem adtam nyugtát. Viszont nyilván nem magamtól találtam ki hogy egy-két dolgot nem ütünk be a pénztárgépbe. Igen, igen tudom hogy hülye voltam én is. Nem kellett volna belemenni. De a lényeg hogy velem akarja majd kifizettetni a büntetést ami valószínűleg nem kevés pénz lesz. Le akarja vonni a fizetésemből. Ilyenkor tudok valamit tenni?
2023. jún. 30. 14:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A tudta nélküli hangfelvétel illegális.
2023. jún. 30. 18:02
 12/14 anonim ***** válasza:

"csak az érdekelne hogy hivatalosan tud e a fizetésemből levonni emiatt?"

Önkényesen nem vonhat le semmit a fizetésedből (MT nem enged ilyet). Nyilván ez kizárólag a hivatalos fizetés esetén tud működni, szürkefoglalkoztatás esetén tulajdonképpen azt csinál a szürkén kapott fizetéseddel, amit csak akar.

2023. jún. 30. 20:30
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

" A törvény szerint ha a munkavállaló "előre látja magatartása lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában", azzal súlyos gondatlanságot követ el, és a teljes összegre (ami a gondatlanságból ered) kártérítési kötelezettsége van."

Ebben van igazság. Viszont ilyenkor sem vonhat le önkényesen bármit a fizetésből. Ahhoz hosszú út vezet, hogy ezt megtehesse...

Ez a történet tanulópénz. Ugyanis a dolgozó köteles megtagadni a munkáltató utasítását, ha az szabállyal szembe megy, vagy saját, illetve mások testi épségét, életét veszélyezteti.

Ha arra utasít a munkáltató, hogy ülj be a céges autóba, és hozd el a másik telepről az embereket, de neked nincs jogosítványod, megteszed? Ugye, hogy nem? Hiszen a KRESZ szabályát szegnéd meg vele...

A fenti esetben a nyugtaadási kötelezettséget szegted meg, a sarat pedig szemét módon a munkáltató rádkeni.

2023. jún. 30. 20:34
 14/14 anonim ***** válasza:
59%

“A tudta nélküli hangfelvétel illegális.”

Nem fog kiderülni hogy létezik a hangfelvétel, de ha mégis, és kisebb a kérdező várható vesztesége a bírság miatt, mint így, akkor meg lényegtelen.

2023. jún. 30. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!