Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB díja minden egyes hónapban...

TB díja minden egyes hónapban 9600 Ft?

Figyelt kérdés
320 forint/nap akkor az Május hónapban például 9920 forint. Én eddig minden hónapban 9600-at fizettem de lehet akkor a 31 napos hónapban többet kellett volna?
2023. júl. 11. 22:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. 9.600/hó, vagyis teljes hónap, mindegy hány napos. A napi értéket csak törthónapnál kell számolni.
2023. júl. 12. 02:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első válaszoló írta, ha teljes hónapban fennáll a fizetési kötelezettség, akkor mindegy, hogy az a hónap 28, 29, 30 vagy 31 napos, fixen 9.600 forintot kell fizetni.

Ha nem áll fenn teljes hónapban, akkor számolunk csak a napi 320 forint szorzatával.

2023. júl. 12. 04:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Nevetséges amúgy, hogy aki így magának fizeti a TB-t, az havi tízezerrel megússza, én meg befizetek 160 ezret, azt ugyanazt a vacak szolgáltatást kapom...
2023. júl. 12. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:

3-as nem nagyon nem ugyanazt kapod.

A te fizetésedből levont járulék által nem csak orvosi ellátást kapsz meg tb-alapon felírt támogaotott vagy legalább jelentősebb hányadba támogatott gyógyszert vagy segédeszközt, hanem mellé ha valami történik veled, jogosult leszel táppénzre ami a kieső jövedelmed pótolja részbe legalább és nem nulla forinton kell lenned, a nők kaphatnak gyerek esetén csecsemőgondozási meg gyermekgondozási díjat, nem csak azt az alanyi jogon járó huszonnyolc ezer valahányszáz forint gyest. Emellé neked a nyugdíj alapod is megvan belőle (szolgálati idő, nyugdíj összegének alapja)

Aki csak saját maga fizeti, az az orvosi ellátáson meg gyógyszeren, esetleges támogattott gyse-n kívül mást nem kap, gyakorlatilag csak ellátják a dokinál vagy kórházba ennyi, ja és ha saját magának valami baja lesz, neki akkoris fizetnie kell maga után, hogy ez az ellátási jogosultsága meg maradjon neki

2023. júl. 12. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 Vállalkozó vagyok, szóval nálam nem olyan egyszerű a táppénz, mint egy alkalmazottnak. Egy szimpla megfázással nem fogok vacakolni. Igazán beteg meg ötévente egyszer szoktam lenni (legutóbb 2 éve a Covid).

Nyugdíjat az államtól már nem fogok kapni, mert nem lesz, aki kitermelje, a saját nyugdíjamat a leadózott pénzemből kell összeszednem.

GYES/GYED nem érint, mert férfi vagyok, asszonykám meg sajnos meddő, így gyerek nincs és nem is lesz.

2023. júl. 12. 14:11
 6/8 anonim ***** válasza:

"én meg befizetek 160 ezret,"

A teljes összeg nem kizárólag azt fedezi, amire a másik "csak" 10 ezret fizet havonta.

A társadalombiztosítási járulékban benne van a nyugdíjjárulék, a természetbeni egészségbiztosítási járulék (ennek a másik megfelelő az, amit havi 10 ezerrel fizetnek azok, akik nem "biztosítottak"), a pénzbeli egészségbiztosítási járulék és a munkaerő-piaci járulék.

Mivel Te ezeket is fizeted kötelező jelleggel, ezért más ellátásokra is jogosult vagy/lehetsz mint az, aki csak havi 10 ezret fizet saját zsebből.

2023. júl. 14. 05:10
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 A nyugdíjjárulék az összevonás előtt 10% volt, a természetbeni egészségbiztosítási járulék meg 4%. Jelen esetben arra is 35 ezret perkálok be, azaz majdnem négyszer annyit, miközben orvos csak a rendszeres szűrővizsgálatokon lát, mert nem vagyok se túlsúlyos, se alkoholista, se dohányos.

Nem is beszélve róla, hogy a nyugdíjjárulék is csak ablakon kidobott pénz, mert mire odajutok, lesz 70 év a nyugdíjkorhatár és mai értéken fogok kapni vagy 100 ezret, mert nem lesz, aki kitermelje a nyugdíjat.

2023. júl. 14. 07:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Az egy másik dolog, hogy tehetsz ellene vagy sem. Kirovó-felosztó rendszer működik hazánkban, kár ezen rágódni.

Ennyi erővel szidhatnánk a 3 vagy többgyerekeseket, mert gyakorlatilag szinte semmit nem tesznek a közösbe, ahhoz képest pokoli sokat kivesznek belőle, mert a kormány sokszor gazdaságilag értelmetlen döntéseket hoz. Most utáljam őket ezért? Nem fogom. Ők sem tehetnek róla, csak élnek a kedvező helyzettel.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék (havi 9.600 forint) felel meg a Te béredből levont természetbeni egészségbiztosítási járuléknak (4 %). Az elsőt többnyire azoknak kellene fizetniük, akiknek gyakorlatilag nincs bevételük. Akkor inkább állok azon az oldalon, akiknek van fizetésük, amiből vonják, még ha többet is mint 9.600 forint.

2023. júl. 15. 04:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!