Hogyan tudok adózni Angliából érkező, magánszemély által küldött utalás után?
Gondoltam az egyéni vállalkozásra, de mielőtt felkeresek egy könyvelőt, inkább megkérdezlek titeket. Félek, hogy hülyének fognak nézni.
Beszélek egy angol fickóval aki anyagi támogatásként utal nekem pénzt, ami fedezi a megélhetésemet. Én ebből szeretnék adózni. Hogyan állítsak ki erről számlát? Milyen kategória volna opcionális? Fel fogok keresni egy könyvelőt, de hátha van valaki aki egy kicsit fel tud világosítani, hogy mire számítsak. Így nem teljesen tudatlanul keresem fel a könyvelőt.
Köszönöm előre is!
Ha nincs nappali tagozatos tanulói jogviszonyod, akkor csak a havi egészségügyi hozzájárulást kell fizetned a navnak, 8 vagy 9 ezer forint. Felesleges aggódsz az adózás miatt. Nem így fogod egy lakás árát megkeresni, nyugi, ahhoz ribinek kéne állnod.
Amit keresel, azt meg el fogod szórni hülyeségekre. Ruhák, cipők, táskák, kaja, albérlet.
23#
Hát igazából itt milliókról van szó. Jó ideje csinálom már, a Revolut most kezdte el kérni az adószámom. De most magyar bankon akarom, mert a revolutban nem bízom, így pedig nem adom meg nekik az adószámon. A TB-t azt minden hónapban fizetem magam után. Szerintetek nem lehet gond ha jön a pénz és ennyi? Max havi 1-1.5 millió.
De, lesz gond.
A NAV látja a számláidat.
A revolut pedig megbízható.
#23-#24
Véletlenül a "barátnőd" nevében is a saját kérdezői accountodról válaszoltál. Lebuktál, öcsi!
A kérdező amúgy egy férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!