Hogy van ez eddig az volt hogy nem kell nyilvántartást vezetni és papírt adni, most már kell? És magánszemély esetén milyen adószámot kell megállapítani?
2023. máj. 17. 05:36
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor ez téves? Mert azt írja hogy kell...
2023. máj. 17. 07:50
3/8 anonim válasza:
Nagyon sok hülyeséget írnak manapság az olvasottság érdekében...
4/8 anonim válasza:
...de ha bizonytalan vagy, kérdezz meg egy jó könyvelőt. Garantálom, hogy itt még senki nem készített még ilyen nyilvántartást, s nem is fog.
5/8 A kérdező kommentje:
S akit elkaptak az mit mond?
2023. máj. 17. 08:04
7/8 A kérdező kommentje:
Aki nem csinalta
2023. máj. 17. 09:22
8/8 anonim válasza:
Drága Kérdező, ez eddig is így volt, csak nem volt köztudatban, és valójában senki nem tartotta be.
Valószínűleg azért kezdik felhívni rá a figyelmet, mert egyre többen abból "élnek", hogy eladogatják az ingóságaikat. Eddig is nagyon kicsi volt az esélye, hogy ezt ellenőrizni tudja a NAV, nem hiszem, hogy ez változni fog a jövőben.
Én is adogattam el a gyerekcuccokat, tudok a fenti kötelezettségről, mégsem írtam semmiféle papírt róluk, csak ha kérte a vevő, biztos, ami biztos alapon. De nem a NAV miatt, hanem azért, nehogy megvádoljam utólag, hogy ellopta a biciklimet, pedig pénzért adtam el neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!