Hogyan tudok adózni a jövedelmem után?
Szabadúszó szeretnék lenni, a munkák meg is vannak. Elég sok utalást fogok kapni magánszemélyektől. Egyéni vállalkozó szeretnék lenni, de nem tudom ez hogyan működik. Havi 120 ezer ft-ot kell fizetnem ami fedezi az adómat? Mit fognak tőlem kérni? Kategóriát kell választanom?
Köszönöm előre is a segítségeteket.
Onnan hogy a WISE is be van kötve a magyar adórendszerbe, regisztrációnál kötelező megadni az adószámod, stb. Okoska.
Természetesen vállalkozóként úgy könyveled a bevételed, hogy számlát adsz róla. Jelen esetben valsz ezt nem küldöd el a kliensnek. De ettől még igy működik. Az első kommentben megirtam, könyvelőt keress, ne az itteni random arcokra támaszkodj.
"WISE is be van kötve a magyar adórendszerbe"
Érdekes, hogy a végrehajtó mégsem tudja inkasszózni.
Ja, és a NAVnak sem lesz gyanús ám a dolog.
Biztos nem fogják feltételezni, hogy üzletszerűen nyújtasz ellenszolgáltatást, amiért a bevételeket nem adózod le. Nem erre specializálódott szerverparkjuk, és több ezer fős pénzügyi csalásokat figyelő személyzetük van. Biztos oké lesz, hiszen ha én beírnám a cégem kifizetéseihez hogy adomány, akkor adómentesek lennének. Big brain time.
Ja, és igen, ezek adományok.
Amit a kérdező csinál, az nem az. Az minősített adócsalás lenne. Ne propagálj bűncselekményeket, idióta.
"Semmilyen szolgáltatást sem nyújtok"
"Beszélgetek valakivel, akinek küldök képeket"
Nem érzed az ellentmondást?
Ez a szolgáltatásod. Ezt írod a számlára. Vagy elnevezed kreatívan életviteli tanácsadásnak, vagy művészeti performansznak, és kész. Nem olyan bonyolult ez, és az adóhatóság előtt sem áll meg az ha játszod a butuskát, hogy háténnnemtudtam hogy jaj ez olyannnn szolgáltatás izéééé.
Nyilván bonyolítja a dolgokat, hogy a bevételeket adminisztrálni és adózni kell, de hát üdv a felnőtt életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!