Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tudok adózni a jövedelm...

Hogyan tudok adózni a jövedelmem után?

Figyelt kérdés

Szabadúszó szeretnék lenni, a munkák meg is vannak. Elég sok utalást fogok kapni magánszemélyektől. Egyéni vállalkozó szeretnék lenni, de nem tudom ez hogyan működik. Havi 120 ezer ft-ot kell fizetnem ami fedezi az adómat? Mit fognak tőlem kérni? Kategóriát kell választanom?

Köszönöm előre is a segítségeteket.

2023. máj. 18. 20:08
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Onnan hogy a WISE is be van kötve a magyar adórendszerbe, regisztrációnál kötelező megadni az adószámod, stb. Okoska.

2023. máj. 18. 23:21
 32/41 anonim ***** válasza:

Természetesen vállalkozóként úgy könyveled a bevételed, hogy számlát adsz róla. Jelen esetben valsz ezt nem küldöd el a kliensnek. De ettől még igy működik. Az első kommentben megirtam, könyvelőt keress, ne az itteni random arcokra támaszkodj.

2023. máj. 18. 23:22
 33/41 anonim ***** válasza:

"WISE is be van kötve a magyar adórendszerbe"

Érdekes, hogy a végrehajtó mégsem tudja inkasszózni.

2023. máj. 18. 23:25
 34/41 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, legjobb, ha minden ügyfeleddel úgy állapodsz meg, hogy az átutalás közleményébe azt írják neked, hogy ADOMÁNY, így adózott jövedelemből kapod, mint minden más online adománygyűjtéskor és nem kell utána adóznod (balesetek, tűzvész, betegség károsultjai, vagy újságírók, politikusok, lásd Kendermagos Péterfiú 26 online adománygyűjtése az elmúlt évtized során).
2023. máj. 18. 23:29
 35/41 A kérdező kommentje:
Oh, tehát ha beleírnák minden tranzakciókor a közleménybe, hogy adomány, akkor nem kell ez után az összeg után adózni?
2023. máj. 19. 02:02
 36/41 anonim ***** válasza:

Ja, és a NAVnak sem lesz gyanús ám a dolog.

Biztos nem fogják feltételezni, hogy üzletszerűen nyújtasz ellenszolgáltatást, amiért a bevételeket nem adózod le. Nem erre specializálódott szerverparkjuk, és több ezer fős pénzügyi csalásokat figyelő személyzetük van. Biztos oké lesz, hiszen ha én beírnám a cégem kifizetéseihez hogy adomány, akkor adómentesek lennének. Big brain time.

2023. máj. 19. 02:05
 37/41 anonim ***** válasza:

Ja, és igen, ezek adományok.

Amit a kérdező csinál, az nem az. Az minősített adócsalás lenne. Ne propagálj bűncselekményeket, idióta.

2023. máj. 19. 02:06
 38/41 A kérdező kommentje:
Én szívesen állítanék ki számlát is, nekem ezzel nem volna gondom igazából. Minden egyes tranzakció után kellene? Mennyire volna bonyolult? A számlákat a NAV-nak kellene elküldenem kiállítás után?
2023. máj. 19. 02:20
 39/41 A kérdező kommentje:
Csak azt nem tudom, hogyan tudok kiállítani számlát úgy, hogy igazából semmit sem vesznek tőlem, és semmilyen szolgáltatást sem nyújtok, mint pl szex vagy hasonló. Beszélgetek valakivel, akinek küldök képeket, ő néha utal nekem egy összeget stb. Megcsinalom a számlát persze mert szeretném ezt a szabályokat betartva csinálni, de nem bonyolítaná meg ez a dolgokat?
2023. máj. 19. 02:24
 40/41 anonim ***** válasza:

"Semmilyen szolgáltatást sem nyújtok"

"Beszélgetek valakivel, akinek küldök képeket"

Nem érzed az ellentmondást?

Ez a szolgáltatásod. Ezt írod a számlára. Vagy elnevezed kreatívan életviteli tanácsadásnak, vagy művészeti performansznak, és kész. Nem olyan bonyolult ez, és az adóhatóság előtt sem áll meg az ha játszod a butuskát, hogy háténnnemtudtam hogy jaj ez olyannnn szolgáltatás izéééé.

Nyilván bonyolítja a dolgokat, hogy a bevételeket adminisztrálni és adózni kell, de hát üdv a felnőtt életben.

2023. máj. 19. 02:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!