Meddig kell befizetni az SZJA-t 2023-ban? És utalni vagy bankártyával gyorsabb? A bevallást már beadtam az Adóhivatalba!
Május 31.
Mindkettő gyors, annak nincs jelentősége.
Kártyával postán be tudod fizetni, így ingyenes.
Az utalás drága.
Kinek mi egyszerűbb.
" EBEV portálon az EFER menüpont alatt probáltam létrehozni egy csomagot"
Ezt nem tudom, mi.
Átutalni a bankod portálján tudsz, 1819-en meg elkéred a NAV számlaszámát munkaidőben.
Május 22 amúgy a dátum.
Tökmindegy hogy fizeted, amíg határidőben vagy. Nem a beérkezés számít.
2023. május 22-ig kell megfizetni késedelmi pótlékmentesen a kötelezettséget. Ha később fizeted meg, akkor a késedelem idejére késedelmi pótlékot fognak előírni 2024. novemberében. Ha ez a késedelmi pótlék nem éri el az 5 ezer forintot, akkor elő sem fogják írni.
Adóval kapcsolatos befizetéseknél lényeges dolog, hogy az adóazonosító jeledet a közlemény/megjegyzés rovatban tüntesd fel! Más nem is kell hozzá.
Mindegy, hogy a befizetett összeg mikor érkezik a Magyar Államkincstárhoz (NAV-számláit vezető intézet), azon a napon számít megfizetettnek, amikor azt feladtad a postán/leemelték a bankszámládról, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!