Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nav tartozás így rendezve van?

Nav tartozás így rendezve van?

Figyelt kérdés
Volt egy kis tartozásom a nav felé ami egészségügyi szolgáltatási járulékból és személyi jövedelemből állt. Ennek az összege összesen 67000 ft volt. Nem tűnik soknak de sajnos úgy álltam anyagilag hogy egyben nem tudtam befizetni és kérelmeztem a részletfizetést. Ezt 4 hónapra megadták. Az első havit ki is fizettem, viszont végül sikerült rendeznem az anyagi gondjaimat és végül elutaltam a megadott bankszámlaszámokra a fennmaradó tartozásomat egyben. Így tehát teljesen kirendeződött? Néztem az ügyfélkapun viszont többletnek írja de sok oldalon azt írják hogy annak is fogja. De nem is ez a probléma,hanem az érdekelne hogy akkor így a számlám nullán van-e? Így már nincs tartozásom hiába még nem írta úgy az oldal ahogyan kellene?
2023. máj. 9. 09:56
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Semmiképpen ne nyugodj bele ebbe! Menj el a NAV ügyfélszolgálatához, és kérdezd meg!
2023. máj. 9. 10:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Már miért kellene emiatt szaladgálnom? Hivatalos oldalon azt írja bement az összeg illetve szja bevallásig többletnek jelzi.
2023. máj. 9. 10:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Rendben van, a rendszer csak az előírt részletfizetés szerint fogja csökkenteni a túlfizetést.

Majd amikor az utolsó részleted dátuma elmúlt, utána nézz rá ügyfélkapun, ha valamiért nincs nullán, akkor fogja mutatni. Addig nem kell foglalkozni vele.

2023. máj. 9. 13:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Végül csak felhívtam őket és megérdeklődtem, de mindenesetre nagyon köszi a válaszod. Szép napot!
2023. máj. 9. 15:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Mivel részletfizetést kaptál 4 hónapra, ezért amíg az utolsó részlet esedékességének dátuma el nem telik, túlfizetésként tartja nyilván az esedékesség előtt befizetett összegeket a NAV. Minden hónapban annyival fogy a túlfizetésed, amekkora összegű kötelezettséget (részletet) felkönyvelnek az éppen adott hónapban. A 4. hónapban nullára fogsz kifutni, tehát nem lesz egyenlege az adószámládnak, mert "elfogy" a túlfizetésként nyilvántartott összeg.
2023. máj. 9. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!