Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha eddig nem volt tanuloi...

Ha eddig nem volt tanuloi jogviszonyom és most lett akkor fizetik utánam automatikusan a tb-t vagy kell intézkednem hogy fizessék?

Figyelt kérdés
Kaptem egy levelet az apehtöl van benne egy ilyen hogy 124 adónem tartozás 27750 ft akkor ezt most be kéne fizetni vagty mi? Érettségi után ősszel nem vettek fel a kiválasztott suliba akkor egy évig nem jártam sehova és magam után kellett fizetni a tb-t. Ki kellett tölteni egy lapot hogy én fizetem, ilyen változtatás. Aztán jártam fél évig suliba de eljöttem, úgy tünik a lap alapján hogy fizették a tb-met még a jogviszony megszünése után is pár hónapig, ami igen érdekes, mert emlékeim szerint én is fizettem netbankból. Mégis ezen a papiron a pénzügyforgalmi oldalról vagy 8 sor hiányzik ezekszerint azokat a pénzeket nem kapták meg? Mér ilyen átláthatatlan fos az egész ha egy t-mobile ki tud számlázni normálisan és látom az egyenelegem online ezek miért nem tudnak? Egészségügy sokkal fontosabb.. Ha lenne ügyfélkapum tudnám nézni online hogy most mivan?
2010. okt. 8. 00:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Ugyanezt a folyószámla egyenleget tudnád megnézni.

Bal oldalon az van felsorolva, amik a kötelezettségeid (előírták a folyószámlán) Jobb oldalt a teljesítések (befizetések) Az elszám számla jelző (1, 2, 3, számok) azt mutatják, hogy honnan érkezett a befizetés (a lap végén van az értelmezésben, hogy mmilyen számlaszámról; aki csekken fizette, annak pedig a csekk befizetési azonosítója)

Csak azok az összegek vannak rajta, amiket te fizettél be. Amikor az iskola által voltál jogosult, az ezen nem szerepel, mivel azt nem neked írták elő kötelezettségnek, és nem is te fizetted.

Régebben neked kellett bejelenteni változás bejelentőn, ha jogviszonyod keletkezett, nem az iskola/munkahely jelentette.

A tartozás azt jelenti, hogy a ötelezettségeid közül ennyit nem teljesítettél (magyarul: kevesebbet fizettél be, ezt ki kell fizetned) Amíg tartozásod van, számítják rá a késedelmi kamatot.

Ha felteszed netre, vagy átküldöd priviben a folyószámla értesítőd, meg azt, hogy mikortól jártál suliba, értelmezem neked.

Olyan nincs, hogy ha jó számlaszámra küldted a pénzt, és leemelték a bankszámládról/befizetted a postán, akkor nem érkezett meg.

2010. okt. 8. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!