Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Automatikusan megszűnik a...

Automatikusan megszűnik a tanulmányi jogviszonyom?

Figyelt kérdés

Ha állami finnanszírozásról átsorolnak költségtérítésesre, de nem fizetem be a díjat és nem is iratkozom be, akkor automatikusan megszűnik a jogviszonyom, vagy passzív félévre tesznek, vagy mi történik?

Én azt akarom, hogy megszűnjön a jogviszonyom, de nincs időm/lehetőségem elutazni az iskolába, hogy papirokat töltögessek ki, ezért jó lenne, ha ezzel automatikusan megszűnne és többet nem kéne foglalkoznom vele.

Szerintetek?

2010. aug. 30. 16:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk passzív félévre tesznek (se-etk). De, hogy ez a te sulidban hogyan megy azt nem tudom.
2010. aug. 30. 16:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem iratkozol be, akkor annyi, megszűnik automatikusan. Ha csak nem fizetnéd be a tandíjat, akkor passzív leszel, majd két félév passzivitás után megszűnik a jogviszony a közbenjárásod nélkül.
2010. aug. 30. 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:

hehe, én is pont így vagyok. beszéltem a TO-val, ott azt akarták, hogy bemenjek személyesen és egésznap futkozzak egyik helyről a másikra pecsételni a leszerelési papírt (könyvtár, tesi tanszék, kolesz...)

ráadásul az utiköltségem jó 5ezer forint lenne és nyilván még ebédelnem is kéne, mivel egész nap ellennék vele.

szóval úgy döntöttem, hogy egyszerűen szarok rá. költségtérítést úgyse fizetem ki, úgyhogy ez van lecidázhatnak...

2010. aug. 30. 20:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsó jól mondja, eltudnád intézni, ha elakarnád, de nem akarod. Ne foglalkozz vele, ha nem fizetsz, pláne még nem is iratkozol be, akkor mi a gond?

Egyébként, amit írtam (2. vagyok) az igaz. Volt egy rossz döntésem, és nem foglalkoztam onnantól az iskolával, elkezdtem tanulni máshol. És egy év múlva kaptam egy levelet, hogy már nem tanulok ott. Ennyi!

2010. aug. 30. 21:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Megnyugtattatok!

2010. aug. 31. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!