Az adóhatóság elnéző ha valaki bevallási határidő előtt kórházba kerülése miatt később adja be?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 2. 10:48
2/22 A kérdező kommentje:
Május 20. I személyi jövedelemadó
2023. ápr. 2. 11:06
4/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy egyáltalán megyek e. Azt hinném hogy nem felróható a most nem esek neki megcsinálni hanem az utolsó hétre hagyom és aztán ilyesmi közbejön. Vagy igen?
2023. ápr. 2. 11:12
6/22 A kérdező kommentje:
ettől Én is félek de hátha mégse
2023. ápr. 2. 11:14
7/22 anonim válasza:
Megcsinálják a saját "változatukat" , és majd adj be módosítást ha már lesz időd.
8/22 A kérdező kommentje:
Ja persze az önellenőrzés. Tehát akkor van erre mód.
Amúgy az a problémám hogy lesz egy adókedvezményem de nem tudom hogy megkapom e rá az igazolást.
Eredetileg arra gondoltam hogy megcsinálom az adóbevallást mintha megkapnám az igazolást de nem küldöm be hanem úgy hagyom és ugye akkor május 20-án véglegesítődik.
De ez esetben bölcsebb megcsinálni nélküle ha ez a kórház megtörténne akkor úgy véglegesítik ahogy minden igazolás ami kell stimmel És akkor utólag ha el tudom intézni az igazolást akkor önellenőrzéssel pótolhatom.
Nem kerülök kórházba és május 20 ig megkapom az igazolást is akkor módosítom annak megfelelően...
Jól gondolom mindezt?
2023. ápr. 2. 11:19
10/22 anonim válasza:
Nincs mit megcsinálni, az szja bevallásod kész van, ha nem foglalkozol vele, akkor elfogadottnak minősül és csak önellenőrzéssel javítható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!