A munkáltató minden előzetes megbeszélés nélkül átjelenhet 8 órából 4 órába?
Azaz heti 20 óra. Jogilag ezt megteheti?
Velem ezt nem kell megbeszélnie ?
Nem teheti meg.
A munkaszerződés kötelező tartalmi elemei között szerepel a munkaidő is. Tehát ahhoz, hogy más munkaidőben legyél foglalkoztatva, a munkaszerződésed módosítása is szükséges.
A munkaszerződés módosításához mindkét fél beleegyezése kell.
Ha Te nem írod alá ezt a módosítást, akkor maradsz 8 órás, hiába nem tetszik a munkáltatónak.
3-as, köszi!
Mégis megtette sajnos. Gondolom a könyvelő intézi az átjelentést. A könyvelőt is felelősséggel tartozik ilyenkor gondolom,ha mondjuk én feljelentem őket,akkor megütik a bokajukat.
Köszi 5-ös!
Igen,továbbra is ugyanúgy 8 órát dolgozunk,vagy többet. Igazi sz@rházi. Holnap elbezselgetek vele..
6-os. NAV-mobil alkalmazás,ott mindent lehet látni.
A teljesítmény adót azon keresztül fizettem be és akkor vettem észre,hogy valami nem oké..
Nem lehet, hogy eredetileg is részmunkaidőben jelentett be, nem pedig megváltozatta azt önkényesen?
A NAV nyilvántartásból azt is lehet látni.
Ha önkényesen változtatta meg szerződésmódosítás nélkül a munkaidődet, akkor a kormányhivatalokban található Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál (leánykori nevén: munkaügyi felügyelőség) tehetsz panaszt. Ők az illetékes hatóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!