Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A munkáltató minden előzetes...

A munkáltató minden előzetes megbeszélés nélkül átjelenhet 8 órából 4 órába?

Figyelt kérdés

Azaz heti 20 óra. Jogilag ezt megteheti?

Velem ezt nem kell megbeszélnie ?

2023. ápr. 1. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ez munkaszerződés módosítás. Egyoldalúan nem teheti meg.
2023. ápr. 1. 17:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. ápr. 1. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem teheti meg.

A munkaszerződés kötelező tartalmi elemei között szerepel a munkaidő is. Tehát ahhoz, hogy más munkaidőben legyél foglalkoztatva, a munkaszerződésed módosítása is szükséges.

A munkaszerződés módosításához mindkét fél beleegyezése kell.

Ha Te nem írod alá ezt a módosítást, akkor maradsz 8 órás, hiába nem tetszik a munkáltatónak.

2023. ápr. 2. 03:45
 4/8 A kérdező kommentje:

3-as, köszi!

Mégis megtette sajnos. Gondolom a könyvelő intézi az átjelentést. A könyvelőt is felelősséggel tartozik ilyenkor gondolom,ha mondjuk én feljelentem őket,akkor megütik a bokajukat.

2023. ápr. 2. 07:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A könyvelő nagyrészt külsős cég, neki csak dobnak egy emailt hogy xy dolgozót jelentse át. Nem kötelessége tudni, hogy ez veled meg van-e beszélve vagy sem.(dolgoztam ilyen helyen onnan tudom).Szóval neki nincs felelőssége, a munkáltatóddal kell rendezni sőt ezt simán perre is lehet vinni, amit jó eséllyel meg is nyersz, főleg ha mellette ugyanúgy 8 órát dolgozol és nincs aláírt munkaszerződés módosítás se.
2023. ápr. 2. 08:54
 6/8 xswerdy ***** válasza:
hogy jöttél rá egyáltalán? Lekérdezted a TB-t? Vagy fizetést is felét kaptál? Szólj a főnöknek, hogy valami nem stimmel.
2023. ápr. 2. 16:02
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi 5-ös!

Igen,továbbra is ugyanúgy 8 órát dolgozunk,vagy többet. Igazi sz@rházi. Holnap elbezselgetek vele..

6-os. NAV-mobil alkalmazás,ott mindent lehet látni.

A teljesítmény adót azon keresztül fizettem be és akkor vettem észre,hogy valami nem oké..

2023. ápr. 2. 19:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy eredetileg is részmunkaidőben jelentett be, nem pedig megváltozatta azt önkényesen?

A NAV nyilvántartásból azt is lehet látni.

Ha önkényesen változtatta meg szerződésmódosítás nélkül a munkaidődet, akkor a kormányhivatalokban található Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál (leánykori nevén: munkaügyi felügyelőség) tehetsz panaszt. Ők az illetékes hatóság.

2023. ápr. 3. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!