Clairvoyant kérdése:
Rögzíthetem-e az üzleti partnereimmel folytatott megbeszéléseket telefonon?
Figyelt kérdés
Általában vezetés vagy egyéb elfoglaltság közben, ha hívás kérkezik, be szoktam nyomni a magántelefonomon a rögzítést, hogy később visszahallgathassam, miben állapodtunk meg. Most belefutottam egy olyan szituációba, amikor a partner panaszt tett rám a főnökömnél, mert a megbeszélt időben nem jelentem meg. A telefonobeszélgetésből egyértelműen kiderül, hogy ő téved, de nem tudom, felhasználhatom-e ezt védekezésre, egyáltalán rögzíthettem volna-e a beszélgetést úgy hogy erről őt nem tájékoztatom? Konkrétan teljes név, cégnév, bármilyen személyes adat nem hangzik el, csak a keresztneve, és hogy mikor érne rá a találkozóra.2019. nov. 21. 13:30
1/7 anonim válasza:
Mindenképpen tájékoztatni kell a másik felet, ha rögzíted a hívást. Ha nem egyezik bele, akkor bontani kell a vonalat. A gdpr és mindenféle adatvédelmi dolgoknak is eleget kell tenned.
2/7 anonim válasza:
Szabad bizonyításban tudod felhasználni maximum, vagy btk-es esetben.
4/7 anonim válasza:
Simán , bizonyíthatod . Hasznald fel a védelmedben . Mi a törvény előìrt sorrend kit izgat majd az érintett tesz ellened ha akar .
5/7 anonim válasza:
Felhasználhatod, de az üzleti kapcsolatnak nem fog jót tenni, az biztos. És utána beperelhet.
6/7 anonim válasza:
Természetesen felhasználhatod.
Ő meg perelhet. De az egy másik ügy. Mérlegelni kell mi éri meg jobban.
7/7 anonim válasza:
100%, hogy emiatt nem fog perre menni.
Nem életszerű.
Hivatalosan persze így van, de a valóság kicsit más.
Egyrészt elég, ha egyelőre csak a főnöködnek mutatod meg - már ha ő nem hisz neked.
Ha még mindig pampog az ügyfeled, akár neki is megmutathatod - személyesen, nem átküldve! Mert ha nem lesz nyoma, akkor tényleg nem tud perelni, te meg letagadod.
Mondjuk szerintem nem fajulna idáig a dolog, nem lesz ebből semmi, csak most sérti az önérzetedet, amit persze megértek, de egyelőre csak a főnökkel tisztázd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!