Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A költözés miatt (előtt)...

A költözés miatt (előtt) kiárusítjuk a használt cuccainkat, és jelentősen túllépjük az évi 600000 Ft-ot, akkor ez hogyan kell Az adóhatóság felé leadminisztálni? Milyen címen kell adót fizetni hogyan kell bevallani satöbbi ez még megy

Figyelt kérdés
magánszemélyként esetleg adószámos magánszemély? Egyáltalán hogy megy az a rész hogy amikor átlépjük akkor kell ugye adózni addig viszont nem kell Az adóhatóság felé semmit se csinálnunk.
2023. márc. 31. 02:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Én viszont örülnék ha aki akarja az elmesélné hiszem nem azért tettem fel a kérdést mert nem érdekel a válasz. És azért se, mert értem.

Hanem azért hogy úgy csináljam hogy ha elkapnak akkor ne legyen balhé. Nem olyan nagy összegről van szó de 600 000-t azért bőven túllépi én kétmillióra tippelem.

2023. ápr. 1. 08:05
 12/15 anonim ***** válasza:

"Hanem azért hogy úgy csináljam hogy ha elkapnak akkor ne legyen balhé. "

Miért lenne balhé, ha már eleve nem úgy indulsz neki, hogy "adómentesen" akarod látni az adóköteles dolgokat is.

Nem volt még ilyen történetem, de ismerem a menetét. Tényleg hosszú leírni és több varia is létezik. Nem tudni, hogy kit hogyan ér utol a hatóság, teljesen eltérő esetek vannak.

Ha nem "csalsz", akkor nincs mitől tartani, ez a lényeg...

"Nem olyan nagy összegről van szó de 600 000-t azért bőven túllépi én kétmillióra tippelem."

Hát azért az nem kicsi összeg. ;)

2023. ápr. 2. 03:20
 13/15 A kérdező kommentje:

Próbálj belőle megélni majd meglátod hogy meddig lesz nagy összeg.

Balhé akkor szokott lenni ha ha valaki valamit rosszul csinál valamilyen kötelességet elfelejt teljesiteni ezért kérdeztem, hogy kell e pl. vezetni, kell e szerződést írni, stb.

2023. ápr. 2. 05:02
 14/15 A kérdező kommentje:

". Tényleg hosszú leírni és több varia is létezik. "

Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú a válas...

2023. ápr. 2. 07:51
 15/15 anonim ***** válasza:

Rendben van. :)

Itt a válasz:

[link] -> SZJA törvény

[link] -> Art.

[link] -> Air.

Mindent megtalálsz benne. Az adóhatósági ellenőrzés menetét is.

2023. ápr. 3. 04:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!