Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tudok adózni eladott...

Hogyan tudok adózni eladott termékek után?

Figyelt kérdés
Szóval most töltöttem be a 18-at és találtam itthon sok olyan tárgyat ami senkinek nem kell és ezeket elszeretném adni és az lenne a kérdésem hogy ezt hogy tudom megoldani? Olvastam már olyat hogy 25 éves korig nem kell adózni de olyat is hogy 600 000 ft bevételig nem kell szóval eléggé összezavarodtam ez ügyben

2023. febr. 27. 21:55
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Akkor tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni.
2023. febr. 27. 22:26
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

25 éves korig MUJNKAjövedelemből nem kell adót fizetni.

A használt ingóság értékesítésének adózása: nem kell bevallani sem, ha az ingóságok értékesítéséből származó bevétel éves szinten a 600.000 Ft-ot, VAGY az ingóságok értékesítéséből származó jövedelem (bevétel csökkentve a költségekkel) éves szinten a 200.000 Ft-ot nem haladja meg. Jövedelemnek minősül használt ingóságnál a bevétel 25%-a, ha nem ismert az ingóságok beszerzési ára. Csak a 600.000 Ft feletti bevételre jutó jövedelem adóköteles.

Egy dologra felhívom a figyelmed: amit otthon találsz, nem (csak) a tied, csak abban az esetben adhatod el, ha a tulajdonosa kifejezetten lemond róla. Minden egyes darabról. Akkor is, ha szülőd, testvéred holmija.

2023. febr. 27. 22:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Oldie, but goldie

[link]

2023. febr. 27. 22:30
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es leírta a lényeget.

Amíg a saját dolgaidat értékesíted - akármilyen módon - és ebből éves szinten nem haladod meg a 600 ezer forint bevételt (minden eladott ingóságot beleértve), nem kell SZJA-val foglalkoznod, bevallani sem.

Amint meghaladja, számolni kell, hogy keletkezik belőle adóköteles jövedelem, vagy sem. Ha igen, akkor ez az összeg meghaladja a 200 ezer forintot, vagy sem. Ha igen, akkor bevallás és megfizetni az adót.

Fontos! Nem mindegy, hogy BEVÉTELRŐL, vagy JÖVEDELEMRŐL beszélünk.

Bevétel minden, amit az értékesítés által kapsz. Jövedelem = Bevétel - elszámolható és igazolt költség. Ha nem tudod igazolni a költséget (számla, szerződés stb.), akkor a bevétel 25 %-át kell költségnek tekinteni.

2023. márc. 1. 04:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!