Teszveszező, vaterázo anyukák, el tudjátok adni a baba kinött ruháit, és milyen áron mennek a badyk, hosszu ujjú polók? Adózni kell az eladott termékek után, hogy van ez?
Ha jól tudom megvan,hogy mekkora összeg után kell adózni.
Eladni ellehet,az ár nálam változó, volt hogy teljesen hibátlan darab bodyt 1ft-ért adtam, el, de olyan is,hogy 450-ért...én sokat indítottam 1ft-ról,mert már nem fértünk tőle.
Szia!
Én úgy tudom nem kell belőle adózni, mert a tesz-vesz minden sikeres aukció után leveszi a jutalékot és egy naptári éven belül ha nem éri el az 1500 Ft-ot akkor átkerül a köv. évre. Ha eléri akkor banki átutalással kell kifizetni a tesz-nek. Minden felhasználónak van egy egyedi bankszámla száma amit elküldenek neked és arra kell utalni.
Én a kisfiam ruháit nem nagyon tudom eladni. pedig szépek, megkíméltek, egy csomó rajta se volt, mert nagy súllyal lett és nem mentek rá az 54-es ruhák, volt amiből a 62-es is kicsi volt. Ami jó volt rá azt is 2 hétig hordta kb. Nagyon gyorsan kinőtt mindent. 6 hónapos sincs, de már a 74-es is szűk neki. Szóval nálam zsákokban állnak a baba cuccok, nem csak ruhák, takarók is, mert sok a gyerek a rokonságban, kaptunk egy csomó mindent, ágyneműtől a plédig mindent + mi is vettünk, + újakat is kaptunk anyukámtól meg a dédiéktől. Úgyhogy én már nem férek. Mindent 1 Ft-os aukcióra pakolok fel, de így sem veszi meg senki. Már nem győzöm ajánlgatni az ismerős kismamáknak a cuccaimat. Eddig 2 takarót tudtam eladni mind kettő új volt 350.- és 450.- ért mentek el. Meg eladtam az egyik hordozót is, amit mi vettünk még anno a Tescoban 14 ezer Ft-ért, (3 ezerért ment el) de kaptunk barátnőmtől babakocsit hordóval együtt és azt használjuk.
Még annyit tennék hozzá-én is árulok a teszen-,a bébiruhák azért mennek nagyon nehezen,mert rengeteg van,és mind jó állapotú.Sokan drágán teszik fel,mert drágán vették és alig volt a babán,de úgy szinte lehetetlen eladni.Talán jobb csomagokat csinálni,mert sokan szeretik egyszerre,egy eladótól megvenni a születendő/újszülött/pici baba ruháit,inkább később jön a darabonkénti válogatás.
Tapasztalataim szerint 92-es ,mérettől lehet jól eladni a ruhákat.
Szia!
A ruhacsomag csinálás tényleg jó ötlet! Én csak úgy keresek ezeken az oldalakon ruhát a babámnak, hogy beírom a méretet és hogy ruhacsomag. Ahogy nézem ezek a csomagok mind elkelnek. Most például láttam egyet, ami tegnap még 1000ft-on állt (1ft-ról indult), ma meg már majdnem 6000ft és holnap jár le.
Majd ha az én babám is kinövi a ruháit én is csomagként teszem fel, nem külön-külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!