Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teszveszező, vaterázo anyukák,...

Teszveszező, vaterázo anyukák, el tudjátok adni a baba kinött ruháit, és milyen áron mennek a badyk, hosszu ujjú polók? Adózni kell az eladott termékek után, hogy van ez?

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 08:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom megvan,hogy mekkora összeg után kell adózni.

Eladni ellehet,az ár nálam változó, volt hogy teljesen hibátlan darab bodyt 1ft-ért adtam, el, de olyan is,hogy 450-ért...én sokat indítottam 1ft-ról,mert már nem fértünk tőle.

2010. jan. 18. 08:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Mekkora azaz összeg?Tudnál segiteni?
2010. jan. 18. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom nem kell belőle adózni, mert a tesz-vesz minden sikeres aukció után leveszi a jutalékot és egy naptári éven belül ha nem éri el az 1500 Ft-ot akkor átkerül a köv. évre. Ha eléri akkor banki átutalással kell kifizetni a tesz-nek. Minden felhasználónak van egy egyedi bankszámla száma amit elküldenek neked és arra kell utalni.

Én a kisfiam ruháit nem nagyon tudom eladni. pedig szépek, megkíméltek, egy csomó rajta se volt, mert nagy súllyal lett és nem mentek rá az 54-es ruhák, volt amiből a 62-es is kicsi volt. Ami jó volt rá azt is 2 hétig hordta kb. Nagyon gyorsan kinőtt mindent. 6 hónapos sincs, de már a 74-es is szűk neki. Szóval nálam zsákokban állnak a baba cuccok, nem csak ruhák, takarók is, mert sok a gyerek a rokonságban, kaptunk egy csomó mindent, ágyneműtől a plédig mindent + mi is vettünk, + újakat is kaptunk anyukámtól meg a dédiéktől. Úgyhogy én már nem férek. Mindent 1 Ft-os aukcióra pakolok fel, de így sem veszi meg senki. Már nem győzöm ajánlgatni az ismerős kismamáknak a cuccaimat. Eddig 2 takarót tudtam eladni mind kettő új volt 350.- és 450.- ért mentek el. Meg eladtam az egyik hordozót is, amit mi vettünk még anno a Tescoban 14 ezer Ft-ért, (3 ezerért ment el) de kaptunk barátnőmtől babakocsit hordóval együtt és azt használjuk.

2010. jan. 18. 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:
A tavalyi évet tudom,évi 800E Ft bevétel fölött kellett adózni.Ez egy elég vitatott területe az adózásnak,tulajdonképpen ők sem tudnak pontos definíciókat mondani,tavaly több eladót átvizsgáltak-teszvesz,vatera-,de ez lett a vége.(Vitatott volt,h mi tekinthető rendszeres eladásnak,mert az máshogy adózik.)De az,h te eladod a gyereked kinőtt ruháit,tutira nem fog beleesni.
2010. jan. 18. 09:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Még annyit tennék hozzá-én is árulok a teszen-,a bébiruhák azért mennek nagyon nehezen,mert rengeteg van,és mind jó állapotú.Sokan drágán teszik fel,mert drágán vették és alig volt a babán,de úgy szinte lehetetlen eladni.Talán jobb csomagokat csinálni,mert sokan szeretik egyszerre,egy eladótól megvenni a születendő/újszülött/pici baba ruháit,inkább később jön a darabonkénti válogatás.

Tapasztalataim szerint 92-es ,mérettől lehet jól eladni a ruhákat.

2010. jan. 18. 09:15
 6/7 anonim ***** válasza:
09.09:amit az aukciós oldalnak fizetsz,az nem adó,hanem jutalék.Ettől függetlenül ha eléred az összeghatárt-tavaly 800E Ft-,adóznod kell.
2010. jan. 18. 09:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A ruhacsomag csinálás tényleg jó ötlet! Én csak úgy keresek ezeken az oldalakon ruhát a babámnak, hogy beírom a méretet és hogy ruhacsomag. Ahogy nézem ezek a csomagok mind elkelnek. Most például láttam egyet, ami tegnap még 1000ft-on állt (1ft-ról indult), ma meg már majdnem 6000ft és holnap jár le.

Majd ha az én babám is kinövi a ruháit én is csomagként teszem fel, nem külön-külön.

2010. jan. 18. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!