A vaterán eladott termékek után kell adózni?
Én is vaterázok.Amit az első írt úgy van.
Hogy ki fogják-e fizetni? nézni kell a vevő értékelését.Ha sok a + jele, akkor megbízható.Ha sok a negatív, akkor nem kötök vele üzletet. de mint mindig a vételárat előre utalják és csak utána postázunk.
Nekem csak pozitív jelzésem van. sokszor már előre küldik az árút, mert nagyon jó megitélésem van az eladóktól.
Amit megvettél, azt neked kell kifizetni :)
Ha eladtál, akkor több módszer van rá, hogy biztosan megkapd a pénzed:
1, előre kéred a pénzt átutalni, utána postázol
2, postai utánvéttel küldöd el, az utánvét díját is a vevő fizeti, de erről érdemes előre tájékoztatni
3, személyesen adod át.
A vaterán szerzett jövedelmed után kell adózni. Ha az érték *és* a darabszám alacsony, akkor ne aggód, úgy tudom évi 200.000 Ft ingóság értékesítési jövedelemig nem kell foglalkozni vele. Ha viszont rendszeresen adsz el kis értékű dolgokat (pl akár használt babaruha is!!!) vagy pláne nagy érékű dolgokat, az APEH meg fog keresni, mert a Vatera kiadja nekik az adatokat.
(ez biztos információ, egy közeli ismerősőm adatait kiadták)
Az adó a személyi jövedelemadó törvény szerinti, nagyságrendileg 30-40%-ra tippelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!