Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez adócsalásnak minősül?

Ez adócsalásnak minősül?

Figyelt kérdés
Főállású átalányadózóként vagyok szerződéses viszonyban egy cégnél. Idén betöltöm a 25-öt és szja kötelesség mellett már nem érzem olyan jó üzletnek ezt a munkahelyet. Főnököm azt javasolta, hogy egy közeli hozzátartozóm indítson egy fiktív vállalkozást, én pedig jelentsem be magam alá 4 órás részmunkaidőre, így csak valami 30.000 ft járulékot kellene havonta fizetnem. A cégnél a legtöbben ebben a formában dolgoznak évek óta. Mondtam, hogy nekem nem kvázi a havi 20.000 forintos minimálnyugdíj, meg amúgy is adócsalásra hajaz a dolog. Igazam van, hogy ez így nem lenne tiszta?

2023. febr. 14. 21:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10, oké, de a rokonod katás nem lehet.

LEhet tételes ev, milyen költsége lesz a te négy órás béreden kívül? Mert kiszámlázza a cégnek a melót...

Vagy átalányadózó lesz, ott oké, egy darabig nem fizet semmit a főállása miatt, de ha átlépi, szja/tb/szocho is van ám...

2023. febr. 15. 12:47
 12/12 anonim ***** válasza:

“ Nagyon ellenzem, hogy vállalkozói jogviszonyba kényszerítsenek alkalmazottakat, de pénzben jobban járhat a dolgozó.”

Nem jár jobban, mivel nincs fizetett szabija, vagyis 21 fizetett naptól elesik

2023. febr. 15. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!