Ez adócsalásnak minősül?
4, milyen végkielégítést? Nem alkalmazott
Kérdező, már az sem törvényes, hogy arra kényszerít egy “munkahely”, hogy vállalkozó legyél. Mellesleg ezzel nem jártál jól, mivel sem betegszabadság, sem fizetett szabadság, sem fizetett ünnepek nem jártak neked
Egyrészt nincs főnököd.
Másrészt meg mondd meg neki, ne más farkával verje a csalánt. Miért nem jelent be ő?
Kérdező, egyébként 25 felett is az átalányadó olcsóbb a munkaviszonynál.
Van bruttó 100e kerete rád, vegyük a legjobbat, teljesen szocho vagyy kiva-mentes vagy, befizet utánad 33500 ft-t, te kapsz 66500-at.
Ha ugyanezt az összeget kiszámlázod, még a legkisebb ktg-hányad esetén is csak 27900az adóteher (szochoval), neked marad 72100. Könyvelő, hipa azért még bejátszik, ahogy a minimum járulék is (de gondolom, a minimumot úgyis megkapod, tehát max a szochonál nem éred el)
Arról nem beszélve, hogy átalányadósként van szja-mentes kereted, annak eléréséig a tb-t és szochot is csak a minimum, és nem a jövedelem után fizeted meg.
Nagyon ellenzem, hogy vállalkozói jogviszonyba kényszerítsenek alkalmazottakat, de pénzben jobban járhat a dolgozó.
nem is értem a konstrukciót. Jelenleg Te vállalkozóként számlázol. OK.
A rokonod nyit egy vállalkozást. És a rokont Te bejelented a Te vállalkozásodba 4 órásként? Most már van két vállalkozásotok, a rokon után fizetned kell járulékokat. Mivel vagytok előrébb? Melyik cég számlázna a munkáltatódnak? És hogy számláznának egymásnak? És hogy vennéd ki a végén a pénzt?
El nem tudom képzelni, hogy ezzel hogy járnátok jobban, mintha minden marad a régiben, csak már nem kapod a 25 év alatti kedvezményt.
#5 Teljesen egyetértek, átmeneti munkahelynek szántam egyébként is. Friss diplomásként albérlettel a fejem felett kellett a pénz. Ráadásul még KATÁ-sként kezdtem, akkor jó üzletnek tűnt egy ideig.
#7 Ezzel én sem voltam teljesen tisztában, köszönöm az infókat.
#8 Egy olyan közeli hozzátartozóm nyit egy fiktív vállalkozást, akinek van főállása és adózik utána a munkahelye. Így neki csak a vállalkozás elindításáért kell eljárási díjat fizetni egy könyvelőnél. Én bejelentkezem 4 órás részmunkaidős alkalmazottként az ő cégébe, így már nem főállásúként, hanem részmunkaidősként adózok. (Nyilván ugyanazért a munkáért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!