Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy tudom rendezni a tb...

Hogy tudom rendezni a tb tartozásom?

Figyelt kérdés

Kereken 2 évig nem jelentettek be a munkahelyemen, ne kérdezzetek légyszi, én is hülye voltam. Tb tartozásom szeretném rendezni, nagyjából tiszta sor, bemegyek, és kérek részletfizetést. Ezt általában meg szokták adni?

A másik kérdésem, ha elkezdem fizetni a tartozást + az ehavi tb-t, akkor mikor leszek jogosult újra az egészségügyi szolgáltatásokra?

2023. febr. 7. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Ilyenkor a céget nem veszik elő? Végülis nem a te hibád, hogy átvertek.
2023. febr. 7. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
A részletfizetést meg szokták adni. Attól hogy elkezdesz törleszteni még nem leszel jogosult ellátásra, addig ameddig vissza nem fizeted az összes hátralékot.
2023. febr. 7. 11:42
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

1

De. Az ő hibája is. Ezekre oda kell figyelni.

2023. febr. 7. 11:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva, biztosan elővennék, de felélte a csődalapját is, illetve nincs “kedvem” bíróságra járkálni miatta, pereskedni, idegeskedni.

Szóval akkor leszek csak jogosult, ha minden ki van fizetve?

2023. febr. 7. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen

De jobban járnál, ha rendeztetnéd a navval

2023. febr. 7. 12:50
 6/6 anonim ***** válasza:
56%

" Tb tartozásom szeretném rendezni, "

Kezdjük ott, hogy van-e egyáltalán nyilvántartva egészségügyi szolgáltatási járulék hátralékod a NAV-nál?

Ugyanis a NAV írásban értesít minden adózót akkor, ha kötelezettsége keletkezik, mielőtt felkönyveli azt az adószámlára.

Kaptál a NAV-tól értesítést fizetnivalóról valaha?

2023. febr. 7. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!