Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A NAV hátralékkezelési osztály...

A NAV hátralékkezelési osztályától kaptam egy levelet.400. 000 e ft-os tartozásom van, és rendezzem azt. Sajnos egyenlőre ezt nem tudom rendezni. E. V. vagyok, de most nincs nagyon munkám és jövedelmem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mikor inkasszóznak? Mikor foglalnak? Kérem, csak értelmes emberek írjanak.
2011. dec. 13. 22:58
 1/6 anonim ***** válasza:
inkasszózni már akár holnap, foglalni az első inkasszó után bármikor, de először csak papíron foglalnak, nem viszik el a cuccot. Ha továbbra sem tudsz semennyit fizetni előbb-utóbb zűr lesz.
2011. dec. 14. 13:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Fizetési könnyítési kérelmet kell beadni, az megállítja az eljárást.
2011. dec. 14. 21:43
 3/6 A kérdező kommentje:
"Előbb utóbb zűr lesz." Értem én de mikor van az, hogy valóban jönnek és viszik a TV-t, a kocsit stb...? Meddig tart egy ilyen eljárás? Hogyan húzhatom az időt? Mik a kiutak? Adjam vissza a vállalkozóim?
2011. dec. 14. 22:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Mint fentebb írtam, fiz könnyítés eleve felfügg a vh eljárást.... Elbírálásig... De úgy látszik én hiába beszélek... És nem lehet egyébként megmondani hogy meddig tart, mert eljárásonként, adóhatóságonként, sőt ügyintőzőnként is más és más... Aztán sok múlik a végrehajtón is, de nem holnap jönnek, ne aggódj.
2011. dec. 15. 08:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen érdemes részletfizetést kérni és közben próbálj meg akár a magánvagyonodból fizetni. Ne az inkasszós számlára, hanem kérj csekket a végrehajtáson, mert az inkasszót behajtásnak a csekket meg önkéntes fizetésnek minősíti.
2011. dec. 15. 10:19
 6/6 anonim válasza:

Első körben mindenképp szüneteltetni vagy megszüntetni kell a válalkozásodat, ugyanis más törvényi méltányosság jár magánszeméjnek, és a vállalkozónak is.

A legfontosabb az, hogy vállalkozóként csak 24 havi részletfizetésre vagy jogosúlt.

Továbba ha nem fordólsz kérelemmel az Apeh felé, rövid időn belűl végrehajtásra teszik az ügyedet.

Onnantól a bírság és a jegybanki alapkamat duplájával terhelten leszel megterhelve, ami ismételten egy tetemes összeg lessz!

Mivel az már agy ideje nem elég az Apeh- nak, hogy síró levelet írsz,

ezért ajánlom, hogy sűrgősen fordúlj hozzáértő szakemberhez!

[link]

Ajánlom ezt az oldalt, az én cégemnek is ők segítettek!

2011. dec. 21. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!