Ez törvényes így?
Sziasztok.
1 éve dolgozok egy cégnek, de most tudtam meg hogy utoljára az előző munkahelyemen fizették a tbmet.
A havi bérpapírba belevan írva hogy Társadalom biztosítás levonás. Azaz ha valami bajom van nem kezelnek a kórházban, és még le is vonják érte a pénzt.
Mit tegyek? Menjek a NAV-hoz vagy beszéljek a főnökkel?
" Emailben és papirkent kapom meg a bérpapírt"
Akkor nagy valószínűséggel szabályosan vagy foglalkoztatva. Aki feketén foglalkoztat valakit, az nemigen ad a dolgozójának bérpapírt.
"és utoljára 2021ben lett befizetve előző munkahelyemen"
Semmiféle befizetést nem látsz egyik munkahelyeddel kapcsolatban sem. Eddig sem lehetett látni, ma sem. Ugyanis a "fizetnivalót" (kötelezettséget) a munkáltató adószámláján írja elő a NAV, amire Neked rálátásod nincs/nem lehet.
A NAV eBEV szolgáltatásokra belépve tudod megnézni, hogy ki, milyen időszakra, és milyen jogcímen jelentett be a NAV-hoz -> biztosítási jogviszonyok lekérdezése. Ha a mostani céged szerepel ott "kezdő" dátummal, akkor hivatalosan vagy foglalkoztatva, nincs miért aggódnod.
Ha "TB" probléma lenne veled, akkor már a NAV-tól kaptál volna írásban értesítést.
eBEV portál elérhetősége ->
#6 Megnyitottam amit küldtél, és megcsináltam amit mondtál. Semmi nincs, üres lista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!