Normális "naprakész" adózási tankönyv, szakkönyv, ami pongyolábban fogalmaz a törvényeknél létezik?
Adótanácsadó záró szóbelire készítem össze az anyagot. 2021es kiadás amiben 2003.evi xcii törvényre hivatkozik, mint MO jogforras.... Sírok kb. Illeték is hiányos benne, nem évközi változás hiányzik belőle, hanem már előző évi elő változás is.
Használható szakkönyv létezik, vagy engedjem el?
"2021es kiadás"
Mármint milyen kiadvány ez? Egyébként persze, jó a Herich György-féle könyv, de én inkább az írásbelire gyakoroltam belőle. A záró szóbelire konkrétan a törvényt tanultam leginkább, mert a közkézen forgó "kidolgozott tételek" valami borzalmasan gyenge minőségűek, szerintem meg is buktam volna, ha abból magolom be a kidolgozók tárgyi tévedéseit. De persze az is járható út, hogy kidolgozod magadnak a konkrét tételekre a konkrét válaszokat (ebbe belekezdtem még a felkészülés elején, de nem volt hozzá idegzetem). Egyébként a NAV információs füzetei marhajók, és lefedik a komplett szóbeli kb. 80%-át.
Ez az adóismetetek c könyv. 2021 április zárással.
Magamnak dolgoznám ki a tételt, kozkezen forgót nem használok. De ha az első tétel anyagában ilyen hiba van, hát mi lehet még benne, pl áfa vonzatban
NAV tájékoztatók.
A járulékokhoz a "Bérszámfejtés kottája" című könyvet ajánlom (Saldo), a Saldonak vannak tavalyi (asszem) kiadványai TAO + KIVA + TB, azokat is javaslom.
Hát nekem az nem nagyon megy pont. Arra valahogy száraz, és unalmas(art air avt)
Az áfa pl érdekes. Megvan a HVG, net jogtár rendelkezésemre all. Bár egy nem törvényi szöveget is olvastam volna, mint egy jó regény, konyhaibb nyelven. Az infófüzetek se rosszak, az tény.
Herich ábrás könyvét nem szeretem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!