Egy tulajdonos a társaság 18 ezres jegyzett tőkéjét megemelte, ezzel 20 %-os részesedést szerzett. Mekkora volt a hozzájárult tőke nagysága?
Figyelt kérdés
2022. dec. 9. 20:29
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, annyi, esetleg le tudnád vezetni?
2022. dec. 9. 20:41
3/7 Nemzeti konzervatív válasza:
A 18 ezer 20%-a 3600. De nehéz értelmezni a kérdést ebben a formában.
4/7 anonim válasza:
18000+x/5=x
18000+x=5x
18000=4x
4500=x
Gondolom ez. En fejben szamoltam. Azt a kb 4000es szamot kerestem amit ha hozzadok a 18000hez, az osszeg 20%a lesz.
5/7 anonim válasza:
Na de ha tulajdonos, akkor eredetileg is volt részesedése....?
6/7 anonim válasza:
Hiányos a kérdés, a +pontos házit is szarul másolod be, így nem lesz meg a 2-esed!
7/7 anonim válasza:
Igen 5os, ez bennem is felmerult, de mivel a matek reszehez jobban ertek mint a vallalkozasokhoz ezert en ugy kalkulaltam hogy tulajdonos de megis 0%a van. Tudom ertelmetlen, de hat a kerdes nem sok infot tartalmazott. Igy a 4500 csak akkor helyes ha mondjuk 8gy valik kulsosbol tulajdonossa, kvazi bevasarolja magat a 0rol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!