Ha efo-s vagyok, milyen kötelezettségeim vannak 25 év alatt?
Figyelt kérdés
Órabér nettóba 2200ft, napi 9 óra munka. Azaz naponta 19,800 Ft. Heti 5 nap.
25 év alatti vagyok, ha ez számít.
Kell számolnom valamivel, a TB-n kívül? Kell bármi más adót is fizetnem? Ha esetleg igen, segítenétek ezek az infók alapján megmondani hogy mennyit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2022. dec. 1. 19:28
1/2 anonim válasza:
Mivel a napi béred meghaladja a mentesített keretösszeget, jövő május 31-ig adóbevallást kell benyújtanod a mentesített részről majd. És mivel 25 év alatti vagy, értelemszerűen adót várhatóan nem kell fizetned majd. Adóbevallás tervezetedet mindenképp ellenőrizd majd, mivel az EFO-s jövedelmed automatikusan bele kerül (értelemszerűen az említett mentesített rész), de azt még nem tudjuk megmondani, hogy tekintve, hogy a munkáltató semmi más adóügyet nem intéz utánad (nem vall be adóelőleget, nem jelöli a saját havi adó- és járulékbevallásába hogy 25 év alatti vagyk mivel az összevont adóalapra vonatkozó lapot nem is tölti ki rólad), automatikusan figyelembe fogja-e venni a NAV a 25 év alatti kedvezményt, lehetséges hogy ezt saját magadnak kell majd a bevallási tervezetdbe beírni és módosítani, és így küldöd be a bevallást
2/2 anonim válasza:
helyesbítés (előző vagyok): MÁJUS 20-ig kell beadnod az SZJA-bevallást :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!