Azért rúgnak ki a munkahelyemről mert adatokat kértem a NAVtól a foglalkoztatásomra vonatkozóan? De miért?
Nincs ügyfélkapum. Hogy miért nincs most mellékes.
Bementem a NAV ügyfélszolgálati irodába és írásban leadtam hogy adatokat kérek a foglalkoztatásomra vonatkozóan. Évek óta vagyok egy cégnél, a kezdetektől a mai napig mindent kérek: bejelentett bér, heti munkaidő, bejelentés kezdeti napja, volt-e szünet, foglalkoztatás FEOR kódja stb. Röviden: mindent.
Azt mondták 30 nap. Oké.
3 hétre rá jött egy postai levél a NAVtól, benne minden amit kértem, maradéktalanul.
Majd ahogy megjött a levél rá 1 hétre behívott a főnök, ott volt benn a helyettese is, felmondanak, indok megszűnő munkakör, a felmondási idő alatt fel vagyok mentve a munkavégzés alól, most de még ma pakoljak össze mindent és távozzak!
A légkör határozottan ellenséges volt.
Én vagyok paranoid mert a NAV- os ügyet és a kirúgást összekapcsolom?
Vélemények?
"Igen, Te vagy paranoid. A cég sehonnan nem tudhatja, hogy adatokat igényeltél a NAV-tól magadról. Kizárólag tőled informálódhat róla, ha elmondod nekik. Biztosan nem emiatt rúgtak ki. Az tuti."
Aha világos. 5 éve vagyok a cégnél soha semmi baj nem volt velem, de pont 4 hétre rá ahogy betettem a lábam a navhoz és igényt adtam be, pont azután rúgnak ki...amely 4 hétből a 3 az adatszolg ideje volt maga.
de semmi összefüggés. hát világos.
Mit nem értesz? Nem lehet összefüggés. A NAV nem értesítgeti a munkáltatódat, hogy kíváncsi voltál valamilyen adatodra. Ez egyszerűen csak egy totális véletlen.
Világos?
Gdpr.
Nem adnak ki 3.felnek adatokat. Nem adhatnak ki.
"Mit nem értesz? Nem lehet összefüggés"
És ahhoz mit szólsz ha a főnök megmondta rólam egy elejtett megjegyzésben idézem szó szerint (kollegától tudom) "ez a szemét ránk uszította a navot"
Na? erre valami?
""ez a szemét ránk uszította a navot""
Ki van zárva. Amit Te írsz, nem létezik. Ha valaki ezt biztosan tudja, az én vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!