Azért rúgnak ki a munkahelyemről mert adatokat kértem a NAVtól a foglalkoztatásomra vonatkozóan? De miért?
Nincs ügyfélkapum. Hogy miért nincs most mellékes.
Bementem a NAV ügyfélszolgálati irodába és írásban leadtam hogy adatokat kérek a foglalkoztatásomra vonatkozóan. Évek óta vagyok egy cégnél, a kezdetektől a mai napig mindent kérek: bejelentett bér, heti munkaidő, bejelentés kezdeti napja, volt-e szünet, foglalkoztatás FEOR kódja stb. Röviden: mindent.
Azt mondták 30 nap. Oké.
3 hétre rá jött egy postai levél a NAVtól, benne minden amit kértem, maradéktalanul.
Majd ahogy megjött a levél rá 1 hétre behívott a főnök, ott volt benn a helyettese is, felmondanak, indok megszűnő munkakör, a felmondási idő alatt fel vagyok mentve a munkavégzés alól, most de még ma pakoljak össze mindent és távozzak!
A légkör határozottan ellenséges volt.
Én vagyok paranoid mert a NAV- os ügyet és a kirúgást összekapcsolom?
Vélemények?
"'Berpapr stbt elvileg havonta kellett volna kapj"
nem mondtam hogy nem kaptam.... de ugye ez semmit se jelent ismerek olyat aki 9 hónapot dolgozott egy kupleráj cégnál havi bérlapot kapott és 9 hónap után derült ki hogy soha 1 napra se volt bejelentve.
és volt bérlap volt szerződés volt minden!
"A NAV-tól kapott adatokkal minden rendben volt?"
Igen, de az hogy a cég fizette -e utánam a járulékokat az ugyebár nem volt nem is lehetett benne, mert az meg a cég és a BAV közös dolga, nem adható ki.
És lehet, akkor borult ki a bili a NAVnál amikor az adatigénylésem világított rá hogy nem fizet a cég járulékot.
előbb utóbb úgyis kibukott volna de így előbb bukott ki és nem utóbb.
"Igen, de az hogy a cég fizette -e utánam a járulékokat az ugyebár nem volt nem is lehetett benne, mert az meg a cég és a BAV közös dolga, nem adható ki."
Hát ezt nem értem, hiszen pont erre voltál kiváncsi, nem?
Ez amúgy a bérpapíron nem volt rajta?
Az Ügyfélkapu is mutatja ezt az infót, nem?
"Hát ezt nem értem, hiszen pont erre voltál kiváncsi, nem?"
abszolúta nem erre voltam kíváncsi nem is érdekel ez közöm sincs hozzá. hol élsz te? A cég készfizető kezesként felel a járulékokért de nem felém-- az állam felé. nekem ehhez semmi közöm, ha nem fizetette majd az állam felé (NAV) elszámol. de kamatostól.
""A NAV-tól kapott adatokkal minden rendben volt?"
Igen,"
"És lehet, akkor borult ki a bili a NAVnál amikor az adatigénylésem világított rá hogy nem fizet a cég járulékot."
Tehát a NAVnak rendesen jelentette a cég, hogy mikor mennyit számfejtett neked (bért, SzJAt, járulékot)
A NAVnál nem a te adatigénylésed fog rávilágítani, hogy a cég esetleg nem fizeti be a számfejtett és bevallott járulékok összegét (aminél a befizetés nincs is emberekre nevesítve)
Minden hónap 12-ig a cég beküldi a bevallást, amiben szerepelnek az egyénenkénti adatok és az általa fizetendő SzJA, TB, Szocho (összesítve az egyéni adatokat)
Ezt felkönyvelik a cég adószámlájára, mint kötelezettséget.
Ha ezt nem fizeti be, az adószámlája tartozást mutat és rövid időn belül elkezdi szexuálni a NAV. (sec perc alatt inkasszót tesznek a bankszámlájára, ha ez nem vezet eredményre, akkor végrahajtást indítanak)
Másrészt: A NAV nem tájékoztatja a céget arról, ha egy dolgozója kikéri a saját adatait a foglalkoztatására vonatkozóan. Még akkor sem, ha a dolgozó feljelenti a céget (nem adja ki a feljelentő adatait)
Tehát a munkáltatód nem tudhatja, hogy te esetlegesen mit kavartál a NAVnál.
Más miatt rúgtak ki.
"Én vagyok paranoid mert a NAV- os ügyet és a kirúgást összekapcsolom?"
Igen, Te vagy paranoid. A cég sehonnan nem tudhatja, hogy adatokat igényeltél a NAV-tól magadról. Kizárólag tőled informálódhat róla, ha elmondod nekik. Biztosan nem emiatt rúgtak ki. Az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!