Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelő miatt büntetés?

Könyvelő miatt büntetés?

Figyelt kérdés

Ismerősöm könyvelője magánéleti problémákra hivatkozva nem intézte a könyveléssel járó feladatokat, és most a NAV kirótt egy többszázezres büntetést rájuk. Van ilyenkor a könyvelőnek valami fizetési kötelezettsége, vagy bukják a pénzt és nem lehet ráterhelni a könyvelőre? Több kliens is hasonlóképpen járt, elég gáz a történet.

Csak érdekesség képpen kérdezem, mert fogalmam sincs, mi van ilyenkor...

2022. okt. 17. 09:37
1 2
 1/17 anonim válasza:
86%
Amennyiben írtak szerződést a könyvelővel, hogy ő végzi el a vállalkozás könyvelését, akkor ez esetben fizet a könyvelő, ő nem csinálta meg a kötelezettséget.
2022. okt. 17. 09:41
 2/17 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató. Hogy szerződést írtak-e, azt nem tudom, de remélem,igen, mert tök hivatalosan ment, nem szívességből. Köszönöm a választ!
2022. okt. 17. 09:43
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy mi van a szerződésben. Normális helyen biztosítás is van ilyen esetre.
2022. okt. 17. 09:59
 4/17 A kérdező kommentje:

3

Annyira nem hiszem, hogy "normális hely"... Egyéni vállalkozó egy faluban.

2022. okt. 17. 10:04
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyéni vállalkozóként kezdtem és mégis volt felelősségbiztosításom. Jó lenne, ha nálunk is kötelezővé tennék többek között ezt is.
2022. okt. 17. 10:08
 6/17 A kérdező kommentje:

5

Abszolút egyetértek! Egy hatszázezres bünti azért nem játék... (A kisebb bünti sem).

2022. okt. 17. 10:49
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ahhoz már nem 1-2 dolgot kellett elcseszni, ha 600 ezer lett a bünti.
2022. okt. 17. 10:55
 8/17 A kérdező kommentje:
Mire kiderült, már hónapok óta nem csinált semmit. És a klientúrájában mindenki így járt... Nagyon kellemetlen történet.
2022. okt. 17. 10:59
 9/17 anonim ***** válasza:
60%

"Mire kiderült, már hónapok óta nem csinált semmit."

Az ismerőseid pedig hónapokig nem kísérték figyelemmel a saját dolgaikat, hogy még időben fény derüljön a mulasztásra és időben intézkedni tudjanak?

Mondjuk ez már lassan "népszokás". Attól, hogy van könyvelőm, vagy akár ügyvédem bármilyen ügyben (per), még követem az eseményeket.

A bírságot kivetik, amiről értesítik az adózót, mielőtt jogerőssé válik és felkönyvelődik a 215. adónemre.

Így érhető, hogy miről beszélek?

2022. okt. 17. 16:44
 10/17 anonim ***** válasza:
Sőt, a bírság előtt legalább 2 felszólítás jön a cég/ügyfélkapura.
2022. okt. 17. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!