Egyéni vállalkozói KATA törvényben most akkor végülis mi változott?
Engem eddig nem érintett a dolog, egyszer régebben voltam egyéni vállalkozó. Azt tudom, hogy 50 ezer forintot kellett befizetni havonta, és ennyi.
Most úgy néz ki lesz egy új munkám, amihez kelleni fog kiváltani az egyénit (programozás).
Mi változott most a KATA törvénnyel? Mennyit kell most fizetnem havonta? Nem követtem ezt a dolgot mostanában.
Köszi!
A KATA nem lesz opció számodra.
Igazából nem éri meg egyéni vállalkozni munkaviszony helyett. Átalányadóval nagyon magasak az adók. A legjobban talán úgy jársz ha csinálsz egy kft-t, és beszámlázol, de inkább beszélj egy adótanácsadóval.
Nem éppen. Aki ezt akarja, annak TÖKÉLETES az átalányadózás.
Átalányadóval nagyon magasak az adók.
Szeretnél kapni 400e nettót. Munkaviszonyban ez 600 bruttó, plusz még a kedvezőbb kiva esetén is 60e munkáltatói teher, ami 660ezer összesen.
Ha ezt a 660-at kiszámlázod átalányadósként, még a hipával együtt is több pénzed marad, mint munkaviszonyban, a cég meg ugyanott van. Márpedig jellemzően neki van egy kerete, amit rád szán. És egy határ fölött (a járulékminimum miatt) jobban jársz átalányadósként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!