Semmit nem kell fizetnem ha átalányadósként nem számlázok?
Sziasztok! Egész évben KATA-s voltam, szept 1el ez ugye off és onnantól átalányadós lennék, viszont előre láthatóan nem számláznék vele 4 hónapig (mert katásként előreszámlázok annyit, most azt hagyjuk, hogy ez mennyire legális vagy mi a baj ezzel, ez igy lesz). Ez akkor jol ertem, hogy azt jelenti, hogy 0 Ft lenne az adoalapom, szja járulékalapom, minden alapom es ezert semmit nem kene a 4 honap alatt befizetnem, es kozben megis jogosult lennék a TB szolgaltatasokra? Tehat hogy azt se kene havi 8kt vagy mennyit befizetni?
Előre is köszi szépen :)
Akkor az azt jelenti viszont, hogy mindenkinek ugyan annyi jarulekot kell befizetnie? Az mennyi akkor idén?
Olvastam rola de ott vmi egeszen mast irtak, azert is irtam ki a kerdest, mert ott valami bevetel alapu dolgot irtak.
Nem.
200.000*0,185=37.000 - ez a TB
200.000*1,125*0,13=29.250 - ez a szocho.
Ez a minimum.
Ijjj
Istenem hogy ezt miert nem birjak sehol igy leirni! Siralmas :D koszi szepen.
Leirnak mindenhol 1-3 oldal jogi rizsat azt igy 2 sorba nem birjak megmutatni. Istenek vagytok, thx :)
Persze, vagom, bérügyintéző vagyok magam is egyik szakmám szerint, csak nem űzöm, viszont kb ez az alapeset, az egyik, masik a gbvel aztan erre jon amit mar kb leirnak meg van kalkulator, hogy x bevetellel.
Na m1, lenyeg hogy 50K helyett ha nincs bevetel is 66,25Kt be kell fizetni. Koszi meg 1x :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!