Ügyfélkapura érkezett idézést ha nem nyitom meg akkor küldik postán is?
Figyelt kérdés
2022. szept. 15. 17:46
11/13 anonim válasza:
Előző vagyok, utánaolvastam, és pl. a büntetőeljárási törvényben is a kézbesítési módoknál ott az elektronikus úton történő kézbesítés, szóval ezek szerint valóban lehet elektronikus úton is kézbesíteni idézést, ez nekem különös. Ha így van, akkor tényleg nem érdekel senkit, ha nem vettél át idézést, azért kutakodj, hogy mire jutottál, majd írd meg, hadd tanuljunk belőle mi is.
12/13 anonim válasza:
"Továbbra sem válaszol senki arra, amit felvetettem."
Mi volt az?
"Egy bírósági idézést hogy lehet ügyfélkapun küldeni? Ilyen nincs."
Szerintem sincs. Nekem is van ügyfélkapum ezer éve, de a bírósági idézéseket soha nem oda kaptam. Én sem hallottam még ilyenről és nem is ismerek olyan embert, aki hallott volna ilyenről. :)
Viszont az igaz, amit a 9-es válaszoló írt.
13/13 anonim válasza:
... mondjuk idézést nem csak bíróság küldhet...
Akár a NAV is. Ők pedig első körben ügyfélkapura küldik ki, ha van az illetőnek. Ha nem kötelezett elektronikus kapcsolattartásra a címzett, és nem veszi át az elektronikusan kiküldött idézést, akkor elindul postán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!