Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kaphatom vissza a...

Hogyan kaphatom vissza a tévedésből utalt KATA járulékot?

Figyelt kérdés
Szeptembertől én is átalányadózó vagyok. A netbankomban bekapcsolva felejtettem az automatikus utalást szeptemberre. Van esélyem viszontlátni ezt a pénzt?

2022. szept. 12. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Az nem járulék, hanem adó. Amúgy utólag kell fizetni, szóval most az augusztusit kell fizetni. Biztosan túlfizetésben vagy? Amúgy át is tudod vezetni másik adónemre vagy vissza is igényelheted.
2022. szept. 12. 14:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor ez azt jelenti, hogy jó helyen van ott a pénz, és csak a következő hónaptól kell kikapcsolnom az automata utalást? Ez jó hír.
2022. szept. 12. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Nézd meg az adószámládat, hogy milyen egyenleget mutat.
2022. szept. 12. 14:20
 4/5 anonim ***** válasza:
3, túlfizetést, mit mást, mert még nincs előírva a kata. Neki pedig nem fog eszébe jutni, hogy későbbi állapotra kérje le a fszlát.
2022. szept. 13. 07:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyilván túlfizetést, de a mértéke nem mindegy. Ha mondjuk 100 túlfizetése van, akkor abból kisakkozhatja, hogy még az előírás után is pluszban lesz.
2022. szept. 13. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!