Nem enged az ONYA átállni átalányadózásra régi KATAsként?
" Az egyéni vállalkozói átalányadózás 2022. szeptember 1-jétől akkor választható, ha az egyéni vállalkozó 2022 augusztus 31-én még az ezen a napon megszűnő régi kata alanya. "
Ezt írja, amikor a Számlázz pont hu-s autokatás oldal leírását követve végigcsinálom helyesen a folyamatot a régi KATA átállásról átalányadósra!
(A leírás az ONYA-s lépésekről: [link] )
És én 2021.04.01. óta KATA-s voltam, mindig mindent befizettem, IPA-n még túlfizetésem is van, amiből lesz rendezve a kövi IPA pont, és a KATA adókat is mind befizettem, az augusztusit értelemszerűen még így elsején nem. Semmit nem változtattam, nem adtam be és nem is keresett a NAV, semmilyen tartozásom nincs, tehát nem csúsztam ki a KATAból sehogy sem (2,9Millió bevételem volt mindösszesen az évben).
Mit csináljak? Mindent néztem már, minden adatom, minden rendben, régebb kaptam minden doksit arról hogy kisadózó vállalkozó vagyok sikeresen, él mindenem. Nem vágom de már 5 órája ezzel szürakozok, és még mindig nem enged!
(ugyan ezt írja, amit bemásoltam, Sújos hiba, B típusú ellenőrzés, sajnos semmi egyéb infó + fent linkelt oldalon sem írnak több bejelölni valót, bár nálam az utolsó kép nem látszik!)
De nem ilyen hibát ír egyrészt, másrészt a linkelt oldalon ezt írják a szakértők:
" Az új kata szerinti adóalanyiság választására nem vagy jogosult, vagy azt nem szeretnéd választani, 2022. augusztus 31-én a régi katát alkalmazó egyéni vállalkozó az átalányadózás választását a 2022. adóévre vonatkozóan 2022. október 31-éig jelentheti be."
Ezúton is köszönöm a semmit, ezt is nekem kellett megoldani xd
Nem az első eset...
??? Te min pattogsz???
Miért nem jelentkeztél át múlt hónapban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!