Ha a kormányablakban a személyi igazolványom újításakor az ügyintéző nem vonta be a régi lakcímkártyámat, az azt jelenti, hogy a régi lakcímem még benne lehet a rendszerben élő lakcímként (5 éve nem lakom ott, de elsunnyogtam új cím bejelentését)?
A személyazonosító igazolvány megújításakor nem nyúlnak a lakcímkártyához.
Igen, hivatalosan még ott van a lakcímed.
Köszönöm a választ!
Csak abban az esetben törölnék a lakcímet, ha az ingatlan új tulajdonosa bemenne a hivatalba és "kijelentene" engem arról a régi címről?
Leszámítva azt, ha magam jelentek be közben új lakcímet, természetesen.
Igen, ebben az esetben megszűnne a lakcímed.
Erről viszont az ismest címedre kapsz levelet, így ha csak a lakóhelyed volt megadva, valszeg az új tulaj kivágta a kukába.
A tartózkodási hely 10 évig érvényes, utána lejár, ha nem hosszabbítod meg.
Nekem legalábbis 10 évig érvényes.
Az új tulaj nem tud "kijelenteni" a címről, onnan csak Te tudsz kijelentkezni. Az új tulaj csak annyit tud tenni, hogy érvénytelenítteti a lakcímet. Ez annyit jelent, hogy az nyilván lesz tartva Veled kapcsolatban, de "fiktív" jelzést kap a rendszerben. Onnan fogják tudni, hogy nem Te jelentkeztél ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!