Nem megtortent eset, csak érdekel egy ilyen eset jogi háttere?
Nem megtortent eset, csak érdekel egy ilyen eset jogi háttere?
Meghal egy barátom akinek a családja se őt se engem nem szeret. Viszont találnak az íróasztalán egy nekem írt fura levelet
"Kedves, ezüstös, drága dádém! (Itt az én teljes két keresztneves nevem szerepel, így egyértelmű hogy nekem szól)
Ezer nemes arany harmadát örömmel ropogtasd örök keserűség keservét ivó magzatodért.
Egészségem gyöngy. A vaj árt. Ritkán óhajtom sóval, borssal.
Ócska lepedőben szárítkozom álmomban, zivataros estén.
Matyi bátyám, egypár rózsát, rezet, ezüstöt, libát egy lapos leveleddel eressze hajlékomba.
Erzsi, tűt, faggyút, ollót, gombot, levendulát adj! Laci, nefelejts!
Imre"
De folytatódik a "nefelejcs" szó után egy kb. mégegyszer ekkora levél s csak azután ér véget de nem Imre van aláírva hanem az ő neve.
Azt mondják igaz engem nem szeretnek s őt se de úgy gondoljak kegyeleti okok miatt odaadják nekem ezt a felbolond által nekem írt zagyvaságot.
Én tudom hogy a barátom egyik hobbija a titkosítás volt s egyértelmű az utalás rá hogy ez is az. De az általa írt szöveg első betűi egymás mellé rakva nem jelentenek semmit. Az utolsó betuk se.
Hetekig fejtegettem próbálok rájönni mit jelenthet ez.
Ekkor észreveszem ami rögtön fura volt csak nem jöttem rá.
"Ezer nemes arany harmadát örömmel ropogtasd örök keserűség keservét ivó magzatodért."
Az eredeti szövegben tizede van, nem harmada.
Nézem mi van minden harmadik betűvel, semmi.
Hátulról harmadik, semmi.
Erre gondolok egyet és a betűk ASCII kódját harmadolom. Az is értelmetlen zagyvasagnak tűnik. De ekkor feltűnik egy furcsaság: a zagyvasagban van egy összefüggő szó: bit.
Gondolok egyet es törlők mindent ami nem betű vagy szám. De három betűvel hosszabb mint egy bitcoin private kulcs. Törlöm a bit szót is és megnézem mi a helyzet. Kiderül hogy kb. 400 millió forintnyi bitcoin van a tárcán.
Egyértelmű hogy nekem szánta de mit tudok tenni ebben az esetben hogy ez nem hivatalos végrendelet volt? Ha kiveszem a 400 millió forintot és befizetem a 15% adót akkor is megkérdezheti a hatóság hogy oké de maga a bitcoin honnan lett...
Jaj de diplomatikus valaki
...
Semmi, egy crypto tárca olyan, mint a lottoszelveny - azé aki rendelkezik a kulcs felett.
Kiveszed és leadozod, s hatóság ha kérdezi akkor vetted amikor 0,1 cent volt a btc és kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!