Hol/kinek lehet jelezni, ha egy cég nem jelenti be az alkalmazottait?
Figyelt kérdés
Biztos forrásból tudom, de bizonyítékom nincs rá sajnos.2022. aug. 3. 18:27
1/17 anonim válasza:
Bizonyíték nélkül hogyan akarod bizonyítani???
2/17 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy ezt nekem kellene bizonyítani.
Ha tartanának egy ellenőrzést náluk, egyből kiderülne, nem?
2022. aug. 3. 18:48
3/17 anonim válasza:
A NAV-nál lehet, de csak úgy, hogy felvállalod magad, névtelenül már nem megy szerencsére.
4/17 A kérdező kommentje:
Miért "szerencsére"?
2022. aug. 4. 07:59
5/17 anonim válasza:
Mert sokan visszaéltek vele és bosszúból vamzerkedtek még akkor is, ha semmi alapjuk nem volt rá. Ha valaki ilyen bejelentést tesz, akkor a következményekért igenis vállalja a felelősséget.
8/17 anonim válasza:
"Hol/kinek lehet jelezni, ha egy cég nem jelenti be az alkalmazottait?"
Kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőség. Bárki tehet bejelentést szabálytalansággal kapcsolatban, ha tudomással bír róla. Ez sem megy névtelenül. Ha az állítás igaz, akkor a munkaügyi hatóság értesíti a NAV-ot és minden más érintett szervet.
9/17 A kérdező kommentje:
És ha véletlenül nem igaz, akkor még engem vesznek elő?
Én felvállalom magam amúgy szívesen, csak szívás lenne ha tévedtem és ezért még én kerülök végül bajba, holott nem rossz szándék vezérelt.
2022. aug. 5. 08:06
10/17 anonim válasza:
Akkor nem kell feljelentgetni, ha nem vagy biztos benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!