Igaz hogy egy eddig havi 25 000-et fizető katásnak szeptembertől 150 000 lesz az adó?
Figyelt kérdés
2022. júl. 23. 07:31
11/34 anonim válasza:
"Hipa-t pedig ugyanúgy fizet, mint eddig." - ez azért így nem teljesen igaz. Bejönnek új metódusok, amivel akár ki is nullázhatja.
Kérdező, amúgy ennyiből ezt nem lehet megválaszolni. Lesz olyan, akinek ennyi lesz az adója igen. De lesz akinek kevesebb, lesz akinek több. Sok dologtól függ az egész.
12/34 anonim válasza:
#10 - azért nem lehet ilyen számításokat leírni, mert nem mindegy a tevékenység jellege, az adózás módja, a költség, a bevétel, stb.
Vannak kalkulátorok, amik próbálkoznak, de én még tökéletesen működővel nem találkoztam.
13/34 A kérdező kommentje:
Nyilván egy kalkulátor csak támpont, nem viccből fizetjük a könyvelőket
2022. júl. 23. 09:46
14/34 Nemzeti konzervatív válasza:
Attól függ milyen adózásra vált átt. Mert KATA-s nem maradhat másodállásban.
15/34 anonim válasza:
Pl az atalanyados 1,2millioig adomentes. Tehat havi 100kval szamolva 0 a befizetes.
16/34 A kérdező kommentje:
És olyant lehet valahogy csinálni legálisan egy most kezdett vállalkozásnál hogy a költségeket csak a következő évtől számoljuk el? Mert ebben az évben nem lesz miből levonni mert jo eséllyel év végéig nem lesz meg az 1.2 millio
2022. júl. 25. 07:28
17/34 anonim válasza:
Tudom most elfoglalt minden konyvelo.. de nala erdeklodj.
18/34 A kérdező kommentje:
Csak az elvi lehetőség érdekel
2022. júl. 25. 09:20
19/34 anonim válasza:
Átalányadózásnál amúgy sincs költségelszámolás, szóval tök mindegy. Pont ez a lényege, hogy a törvény szerinti költséghányadot számla nélkül el lehet számolni.
20/34 A kérdező kommentje:
Ja hogy minden évben 1,2 millióig adómentes?
2022. júl. 25. 09:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!