Az uj katas szabályozas alapján egy katás vállalkozó akinek takarítás a profilja nem vállalhatja a cégek, apartmanok takarítását szeptembertől? Akkor jobb lenne SZJAs adózási formára váltani?
Szeptemberben lepne eletbe az uj szabályozás.
Fontos lenne
Es a SZJA-s adozas nagyon bonyolult?
Köszönöm szépen
Ha az átalányadózásra gondolsz, akkor úgy hallom, hogy igen, nekünk laikusoknak bonyolult. Persze mindent meg lehet tanulni. De míg eddig én pl. évente bevittem az összes számlámat a könyvelőnek ráírva mikor érkezett be az utalás, most havonta kéne a könyvelőnek fizetni.
De ahogy írták sok helyen, itt nem lesz jó mindenkire ugyanaz a kabát. Neked ez a jobb, nekem meg az.
Itt egy táblázat, amivel nagyvonalakban tudsz számolni, de mindenképpen egyeztess a könyvelőddel. Nekem azt tanácsolták többen, akik már öregrókák a szakmában, hogy várjuk ki a végét, az utolsó pillanatig húzzuk el akármit is választunk megoldásnak, hátha még addig finom hangolják ezt a dolgot.
Koszi utolt,de nem értem hogy hogyhogy az ado tobb mint a bevetel pl. Az atalanyadónál
Lehet vmit en nem értek jól?
5-re:
Van olyan, hogy főállású vállalkozóként egy adott összeget akkor is be kell fizetned, ha egyáltalán nem termelsz jövedelmet. Végső soron a KATA is ilyen volt.
Bocsi, elírtam.
Tehát:
Koszi utolsó, nem értem hogy a táblazatnál az ado miért tobb mint a bevetel pl. az atalanyadónál ?
Lehet vmit en nem értek jól?
És ha vkinek kevesebb mint 1mill. ft /eves bevétele?
Nem nagyon van ilyen , de mivan ha..?
9-re:
Akkor ő nem fizet SZJA-t. Szochot és TBj-t ilyenkor is kell fizetnie, méghozzá főállású vállalkozónál legalább a minimálbér (havi 200e Ft) vagy a garantált bérminimum (havi 260e Ft) járulékaiig. Ha van kiskorú gyereke, akkor a TBj-nél érvényesítheti a járulékkedvezményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!