Tb tartozásom van, aminek nem lenne szabad lennie. Be kell adnom egy nyomtatványot az ügyfélekapun emiatt. Mi ennek a dokumentumnak a neve?
Nekem a nav részre kellett menni a hivatalban. Utána meg a kormányhivatal részre megkérni, hogy utána adják szociális alapon meg a tb-t, ameddig nem lesz állásom.
Ez utóbbit pl. nem tudom belehet-e online adni.
Előírták a tb-t és nem kellett volna? Ez automatikusan intéződik már, tehát azt kellene megnézni/végig gondolni, esetleg nem e jogos a NAV előírás
Ha oké minden akkor szerintem 22T1011U nyomi, visszamenőleges törlés és hozzá csatolni azt a papirt ami jogosít,hogy nem kell fizetned valóba
Adategyeztetési eljárást indítsál a NEAK-nál (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő).
Ha nem volt tényleg jogos az előírás, akkor intézkednek, és idővel visszamenőleg törlik.
Ha az előírás még 2020. július 01-je előtti időre esik, akkor a NAV-nál van intéznivalód, mert akkor még a NAV írta elő a járulékokat, nem a NEAK.
Egyébként lehet tudni, hogy miért nem jogos szerinted az előírás?
"Tb tartozásom van,"
"Azért nem jogos, mert minden be van fizetve."
Ha be van fizetve, akkor hogyan lehet tartozásod? Nem jön ki nálam a matek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!