Igaz hogy akik kriptózik, azt köteles excelben nyilvántartást vezetni a vételekrol és eladásokról?
Neked kell ugye bevallanod amikor az átváltás miatt adófizetési kötelezettséged keletkezik. Valahogy kell vezetni, ha számolni akarod, és bonyolultabb/sok a tranzakció.
De én pl simán papírra írtam.
Ha adóellenőrzést kapsz, akkor valahogy bizonyítani kell nekik, átláthatóan gondolom.
A tárcákban elvileg ugye ott vannak a tranzakciók, de sokan össze vissza, változó tárcákkal csinálják.
Jaja, valamennyire érdemes-muszáj vezetni, hogy ne legyen bírság, ha 5 éven belül vegzálni kezd a NAV.
Szerintem csak a fiat pénzekről át -és visszaváltást, és az ezzel kapcsolatos költségeket, pl hardveres tárca, banki díj az utalásokra, váltásra, stb.
A kriptók közötti nyereség-veszteség nem érdekli őket, akkor jelenik meg az ő valóságukban ha valamilyen pénzre váltod, és az értéke az MNB szerinti aznapi középárfolyamon lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!