Mi ez a "kata" dolog meg az ezzel kapcsolatos felháborodás?
Nem értek hozzá, nem tudom mi az a kata. Csak azt hallottam, hogy most módosítani akarják és ez sokaknak nem tetszik.
Elkezdtem erről cikkeket olvasni, de annyira hosszasan és vontatottan taglalják, hogy nem tudtam kihámozni belőle a lényeget.
Valaki össze tudná foglalni pár mondatban?
Köszönöm.
"Ezzel szemben a KATA-s vállalkozó ugyanilyen bevétel esetén havi 50e-t fizetett."
Plusz a 40%-os büntetőadó az ugyanannak a cégnek évi 3 millión felüli számlázásért...
"Plusz a 40%-os büntetőadó az ugyanannak a cégnek évi 3 millión felüli számlázásért"
Csak azt nem a KATÁs fizette hanem a cég aki befogadta a számlát.
Ilyenkor jött az hogy akkor a feleség, gyerek stb is KATÁs lett.
9, és amiatt az 5000 ember miatt másik 350000-t szívatnak meg.
Nem mellesleg mivel én pl kimerülök a katából és részarányosan túlléptem már a keretet, ezért gyakorlatilag visszamenőleges hatállyal a nyakamba kapok egy jó adag büntiadót, az ügyfeleket meg buktam, mert nem tudom benyelni a magasabb adót, mikor benyeltem már az inflációt és a benzinár emelést is. Ha nem emelek 60%t, akkor nagyjából veszteséggel fogok dolgozni a kis ügyfeleknek. A 60% emelést meg senki nem fogja bevenni.
Ha meg kft-ként számlázok, mert átrakom oda az ügyfelet, akkor csak 120% emeléssel tudom megoldani….és tevékenység módosítással.
(Könyvelőm is katás, tehát annak a költségnek az emelésével is számolnom kell)
10: sajnos te és a kollégáid a "collateral damage". A járulékos veszteség.
Más adózási módszer (pl. átalányadózás v. hasonló) nem jöhet nálad számításba?
16: nem lesz más választásunk, csak hát k.va sokat bukunk rajta, és ez eléggé érezhető lesz a mindennapjainkon. Pont jókor egyébként, mert mindennek megy fel az ára, a pénz egyre kevesebbet ér, de azért rólunk még ezt a bőrt is lehúzzák, nehogy véletlenül ne jussunk vissza oda, hogy alig húzzuk ki egyik hónaptól a másikig.
Amúgy szerintem többen vagyunk ám ilyenek, mint akik valóban adócsalásra használták a katát.
#17 - "de baromi sokan 2-3-400 ezret keresnek vele"
Az a vicc, hogy nyilván megvannak az adatok a NAV-nál, hogy hányan számláztak évi 3-4,milliót, hányan 10 fölött, hányan fizettek büntiadót.
Csak ezt valahogy nem kötik a plebs orrára. Lehet találgatni, hogy miért nem.
Az én megfejtésem, hogy nem igazán támasztaná alá a kormányzati kommunikációt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!