Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Utólag érhet meglepetés a...

Utólag érhet meglepetés a TB-vel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Elég régen történ az én esetem de most egy ismerősöm szív a TB miatt hogy nem tudja fizetni mert nincs munkája 1 éve és mennek a felszólítások.

2017 elején kezdtem dolgozni és 2018 elején megszűnt a munkahelyem.

2018-ba abszolút nem volt bejelentett munkám csak fekete melóm volt.

2019-be már újra dolgoztam.

1 évig én se fizettem és nekem nem jött semmi felszólítás. Hogy van ez? Lesz ennek valami hátul ütője?

ma 04:45
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és munkaügyi központba se regisztráltam mert hiányzott xy idő hogy kapjak segélyt így nem mentem oda tehát senki nem fizette a TB-m.
ma 04:47
 2/3 anonim ***** válasza:
5ev utan elevult.
ma 06:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Lehet kérni rászorultsági alapon, hogy ne kelljen fizetned a tb-t. Itt írnak róla:

[link]

Ez ugyan egy régebbi cikk, de itt is erről van szó:

[link]

Régebben nem vették olyan szigorúan, ma már egyre inkább...

Talán a polgármesteri hivatalnál lehet kérni méltányossági alapon a mentességet, és ha indokoltnak látják, akkor ők fizetik helyetted. De ez a jövőre vonatkozik, nem visszamenőleges (max. egy évre állapítják meg).

ma 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!