Munkanélküli lettem, de különböző okok miatt nem mentem el munkanélkülire. Úgy tudom be kell mennem a nav-hoz ezt bejelenteni hogy a későbbiekben is legyen TB-m. Ez hogyan zajlik? Mennyit kell majd fizetnem?
Havi 8400 ft, intézd a NAV-nál. Itt le van írva, hogy milyen nyomtatványt kell kitöltened:
ha lesz munkád, akkor automatikusan leáll a kötelezettséged, mert látni fogják, hogy érkezik a munkáltatótól a járulékfizetés.
NAV honlapja:
"A kötelezettséget a NAV a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a továbbiakban: NEAK) adatszolgáltatása alapján automatikusan előírja az adószámlán és erről tájékoztatást küld a járulékfizetésre kötelezettnek. Ez azt jelenti, hogy a magánszemélynek – a korábbi gyakorlattól eltérően – a fizetési kötelezettségét főszabály szerint nem kell bejelentenie a NAV-hoz, arra a továbbiakban csak kivételes esetekben van lehetőség.
A fizetési kötelezettség akkor szűnik meg, ha a magánszemély biztosítási jogviszonyt létesít vagy egyéb jogcímen jogosultságot szerez egészségügyi szolgáltatásra. A kötelezettség megszűnéséről a NAV szintén értesítést küld."
Minden megy automatikusan...
Neked kérdező dolgod nincs vele, bejelentkezni sem kell a járulék fizetése alá. Ez van 2020. július 01-jétől. Előtte másképp volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!