Mit vezetnél be a kata helyett?
Felemelném a költséget ÉS a keretet is.
Párom katás vállalkozó, mivel a munkához kell eszközt vennie és azt eladni az ügyfélnek, iszonyat hamar eléri a keretösszeget a bevétel, de annak csak kis része haszon neki.
Jó lenne megoldani hogy a haszon után adózz, mert ez így elég nagy szívás.
Én azt gondolom, hogy a vállalkozóként szerzett bevételnek igenis konvergálnia kellene az alkalmazottként foglalkoztatott bérek adóvonzatai felé.
Nem arról van szó, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, hanem arról, hogy egy br. 600ezres bér összköltséhe 678ezer forint, amiből a munkavállaló 399 ezer forintot lát.
Ez szembeállítva azzal, hogy egy kata vállalkozó 1 milliót kiszedhet 50 ft-ért, az egy kicsit drámai. És nem, erre nem az a válasz, hogy legyen ő is katás, ezt a bevételt az átlag dolgozókon bevasalják, a katásokon pedig nem.
Ugyanazt az egészségügyi szolgáltatást veszitek igénybe mint én, de nekem csak a tb-m 111.000 ezer havonta. Miért?
"egy kata vállalkozó 1 milliót kiszedhet 50 ft-ért"
Én alkalmazott vagyok, nekem nem kell fizetnem bérleti díjat, rezsit, biztosítást, riasztót, felszerelést, eszközbeszerzést, illetékeket, bármiféle költséget.
A vállalkozónak kell.
13: örülök hogy véded őket de a katas vállalkozó veszi számla nélkül a cuccokat személy autóval megy mert megteheti, meg az áram is fele annyi magánszemélynek mint cegnek. Azt adót se kell fizetnie szinte semmit.
Nincs ezzel baj, de nem tartom arányosnak.
Egyrészt őket pont most szeretnék majd kizárni.
Másrészt valamiért a könyvelő ajánlotta a kata-t, nem a kisujjunkból szedtük. ¯\_(ツ)_/¯
Van a családban kft is, ott se sokkal jobb a helyzet, ott is sok kiadás van.
17: de erre is, bobcat Kft néven üzemanyag Kft néven kootsegelve és a katas dolgozik vele.
Legális csalás, megfoghatatlan, aki meg becsülettel csinálja dupla adó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!