Az egyetemeken miért nem vezetnek be online előadásokat a maszkozás helyett?
Én MSC-s vagyok levelező tagozaton, nálunk most vezették be a maszkozást.
Nagyon kellemetlen maszkban ülni reggel fél 9-től este 7-ig bent.
Ennél még az online rendszer is jobb lenne.
A maszkozás a hallgatóknak és az oktatóknak is kellemetlen.
Lehet, hogy egyeseknek nem lesz szimpatikus a válasz, de én oktatótól tudom, hogy azért ragaszkodnak a jelenlétezéshez, mert jelenléttel jobban tudják fitogtatni a hatalmukat.
Pedig minden szempontból jobb az online, üzemanyag költség, vonatjegy, idő, energia stb.
"Nálatok legalább bevezetették... Amúgy egyetértek. Az online nem csak kényelmesebb, hasznosabb is. Én online oktatást csinálnék jelenléti számonkéréssel."
Ebből lennének az igazi nagy bukáshegyek meg UV-k. Felesleges itt köröket futni, több szakról vannak ismerőseim/barátaim és pár kivételtől eltekintve az online órákat telibefosta mindenki. Főzött/mosott/takarított/játszott mellette, csak háttérzajnak ment. Vizsgán úgy is lehetett puskázni, akkor meg minek verni magadat a tanulással, nemde?
Ezért egy orbitálisan fos megoldás az online oktatás minden formája, ha mellette online történik a számonkérés is.
3. Jelenléti oktatásnál is ez van. A fél terem a mobilján pötyög valamit és ugyanúgy leszarja az előadást. Aki meg mondjuk "figyel", azoknak a nagy része is csak tetteti és közben teljesen máshol jár.
Ezt onnan is tudom, hogy nálunk előadásnál vannak ilyen tesztek és a kérdés előtt minden esetben a tanár elmondja a helyes a választ, aztán a többség a rossz megoldást küldi be a telón.
Ha jól tudom, levelezőn a gyakorlatok vannak így csoportosítva, az előadások anyaga pedig letölthető.
Nappali és esti tagozaton nincsenek csoportosítva a gyakorlatok. Fontosabb az, hogy az estiseknek szabad legyen a pénteke. Ugyanazok tanítanak nappalin és estin. Kell tanszéki értekezlet is és a projektekre is kell idő. Úgyhogy vegyesen vannak előadások és gyakorlatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!