Varga Mihály szerint hozzá kell nyúlni a katához? Mi a baj vele?
Nem kell céget alapítania, egy szja-s ev-vel is előrébb van, mint a katával már évek óta. A kata eleve egy szürke zóna, nem reális költségekkel kimutatott eredményekkel. Van köztük egy rakat kényszervállalkozó, és kevés az aki ténylegesen is tartalékol.
Jellemzően előrébb van sorolva a kivét és annak elköltése mint a befektetés sokaknál. Negatív tapasztalat, de a havi költségeket sem fizeti meg rendesen sok katás és nem a havi 25-50-re gondolok, hanem az el nem számolható, de valós költségeikre, amik az eredménykimutatásokban így nem is szerepelnek fals képet adva az egész valós anyagi helyzetükről. Pályázatnál meg hitelnél meg nyavíkolnak, hogy ki vannak zárva belőle.
Nekem pl mindig késve, vagy egyáltalán nem lettek megfizetve határidőre a bérleti díjak sem, így egy ideje már katásokkal nem is szerződök.
Kevés az aki ténylegesen félre is tesz a jövőre gondolva, jellemzően a kivét elköltése az elsődleges a működéshez kapcsolódó költségekre és magánéleti kiadásokra, utazásra, stb.
Az, hogy sok katas havi 50ezer megfizetese mellett audival rohangal, nekem meg 250et levonnak a berembol havonta, és még audim sincs, de még egy milliot sem keresek. Pl. ez.
Az, hogy a katas burkolo 50ezret tesz be a közösbe, de az erkelyemet nem burkolja le mert csak 10 nm, nem éri meg neki. De én fizessem a havi w
250et az államnak, ő meg az 50et. Loller.
#14 miről beszélsz, félreértettem valamit?
kata-s vállalkozó is jogosult a családtámogatásokra, amivel én nem élek, szóval nem tudom mi a probléma.
szja-mentesség 4 gyerekkel van, szerintem azt szkippelhetjük.
Azért vicces kicsit amit mondasz, mert katásként vettem a lakásomat annak idején. Az egész éves bevételem 60%-át vették alapul, ez volt az elsődleges jövedelmem. Ehhez volt másodlagos jövedelem az akkor még részmunkaidős félállásom, határozott idővel, amit nagyjából semennyire nem vettek figyelembe.
Az egyik legjobb minősítést kaptam, és 3,2% a lakáshitelem kamata. Miről beszélsz?
Persze, lezárt üzleti évvel mentem, de az eléggé elvárható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!