Varga Mihály szerint hozzá kell nyúlni a katához? Mi a baj vele?
"Aki meg igazi katás vállalkozó ... nem fog céget csinálni mert úgy már nem éri meg."
Lehet hogy újat mondok, de cég is lehet katás.
Egyébként én azzal egyetértek, hogy nem igazságos, hogy a vállakozóknak havi 1 millióig kedvezőbb adózás van. Illetve lehet ilyen, de akkor az alkaamazotti fizetések esetén is sávos adókulcsot kéne bevezetni szerintem. Ha egy havi 3 milliót kereső vállakozó (tételezzük fel hogy olyan szolgáltató vállakozás, ahol bevétel=profit) százalékosan többet adózik mint egy havi 1 milliót kereső, akkor az alkalamzottaknál ez miért nincs így? Én azt is elfogadnám ha megszűnne (vagy átalakulna) a kata, azt is ha maradna és a fizetéseknél lenne sávos adózás, de a kettő közül valamelyik mindenképpen legyen mert ez így valóban igazságtalan.
Ki fogja eltartani nyugdíjas korukban a mai katás vállalkozókat ?
Most marha jó hogy csak ennyit kell fizetni, de majd ha megjön a 30 ezer forintos havi nyugdíj akkor meg mindenki mocsok szemét lesz.
Aki nem fizet be a közösbe az ne várjon el semmit.
Na, ne aggódjatok, nem miattatok változtatnak, hogy többet kelljen majd fizetni nyugdíjaként...
Egyszerűen anno nem kalkulálták bele, hogy a magyart egy dolog érdekli: most legyen olcsó. A következmény mindegy. Ezért aztán jóval többen választották, mint amire a kormány számított és rohadt kevés a bevétel.
- Üres az államkassza.
- Rekord magas államadósság.
- A propaganda gépezetet is fent kell tartani.
- A holdudvart is támogatni kell folyamatosan, mert akkor vége lesz a mennyei királyságuknak.
Mivel nincs saját termék és szolgáltatás külföldön értékesítve, amiből valóban lenne bevétele az országnak, így marad a nép “nyúzása”.
Kata csak az egyik lesz a sok közül…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!