Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha cég nevére kérek számlát,...

Ha cég nevére kérek számlát, de a cég nem hajlandó elszámolni a költséggel, okozhat ez problémát az adóhivatalnál?

Figyelt kérdés

Munkaruhát szeretnék vásárolni. Az egyik fórumon olvastam, hogy amit magánhasználatra vélelmezhetően használok, azt nem számolják el.

A munkaruha nadrágot, pólót és pulóvert jelent, amit valóban tudnék magánemberként használni, és nem munkaruha boltban veszem, mert ott jóval drágább.

Mit tegyek, kérjek számlát a vásárlásról?

2022. máj. 12. 08:13
 1/6 anonim ***** válasza:
23%
Az nem munkaruha, amit nem munkaruházati boltban veszel. Értem én, hogy abban dolgozol, de attól még nem az. Szóval ha beszém a H&M-be és veszel nadrágot, pólót, meg pulóvert, azt munkaruhaként nem lehet elszámolni, max béren kívüli juttatásként, ami elég drága mulatság lenne a cégnek. Szóval szerintem inkább ne kérj róla számlát, illetve a cégeddel beszéld meg, hogy mi náluk erre a policy.
2022. máj. 12. 08:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon szépen köszönöm a választ!
2022. máj. 12. 08:26
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Eladói oldalnak teljesen mindegy. Ő megkapta a pénzét, kiállított egy számlát. A másik félnek is mindegy. Kapott egy számlát, fizetési kötelezettsége nem keletkezett, mivel te kifizetted az ellenertéket.
2022. máj. 12. 09:05
 4/6 anonim ***** válasza:
30%
Csak mivel az online számla rendszerben kering a számla, ezért egy esetleges ellenőrzéskor a nav keresheti a számlát. Még akkor is, ha a vevő fél nem állította be a könyveibe. Tapasztalat sajnos, aztán meg lehet írni a nyilatkozatokat, hogy miért nincs könyvelve a számla.
2022. máj. 12. 09:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Már elnézést, de munkaruhaként nevesített dolgokat nem csak munkaruházati boltban lehet vásárolni. Ha a cég előírja, hogy dolgozói egyenruhában virítsanak, akkor ott szerzik be, ahol tudják. Gondolj csak a banki egyedi egyenruhákra, vagy a nem egyedi, de munkaruházati boltban be nem szerezhető ruházatokra.

Ahova a cég könyveli a beszerzést, annak minősíti az árut...

2022. máj. 12. 16:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Na várj, az egyedi egyenruha az megint más kategória.

Ha az ügyvezető öltönyben dolgozik, akkor az még nem lesz munkaruha. Más adózás alá esik. És ha lehúzzátok ezt a választ is, attól az még úgy lesz. Kérjetek nyugodtan állásfoglalást erről a navtól :)

2022. máj. 12. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!